Pan’s Labyrinth ziet er bangelijk uit

De nieuwe film van regisseur Guillermo del Toro, El Laberinto del Fauno (2006) (Pan’s Labyrinth) ziet er geweldig uit. Dit zou wel één van de beste Del Toro film kunnen worden. De eerste beelden zien er in ieder geval veelbelovend uit en de sfeer heerlijk creepy.

pans_labyrinth_2006_poster.jpg

Pan’s Labyrinth vertelt het verhaal van Ofelia (Ivana Baquero), een meisje dat na het fascistische bewind van de Spaanse dictator Francisko Franco vlucht in haar eigen fantasiewereld. De film die genomineerd was voor de Gouden Palm, kreeg op het Filmfestival van Toronto in ieder geval een staande ovatie. Dit is wat Cinematical te vertellen had:

Guillermo del Toro’s much-anticipated dark fable, Pan’s Labyrinth, was very well received by an afternoon audience at the Toronto International Film Festival today. The film, which played at the historic Elgin Theater to a packed house, garnered a lengthy standing ovation, amid shouts of “Bravo!”, “Encore!”, and “Viva Guillermo!”

De film heeft iets weg van een geslaagde mix van het Tim Burton, Terry Gilliam, Jean-Pierre Jeunet en Jan Svenkmajer, en trekt een beetje op zijn El Espinazo del Diablo (2001) (The Devil’s Backbone). Het zijn geen diepe verhalen, maar de kracht van die films zit hem in de fantasierijke vertelling. Op 22 november komt de film bij ons in de zalen.

***Related Posts***
03/01/2007: Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón en Alejandro González Iñárritu praten over hun films
29/11/2006: De eerste 6 minuten van Pan’s Labyrinth

5 Comments

 1. Sander

  om het zacht uit te drukken

  serieus fantasie-element, dat belooft

  Reply
 2. Miiki

  Dit lijkt me zeer oke, tenminste geen remake en dat is ook al een verdienste. Doet ook een beetje denken aan Tideland. De film krijgt supergoeie kritieken na de release in Cannes

  Reply
 3. evelien

  … voor de reactie op onze blog he 🙂

  Reply
 4. Werner

  Ik heb het geluk gehad deze film vorige week in avant premiere te kunnen zien. Een woord: WAAUW !!! De beste film dat ik dit jaar gezien heb.
  Pan’s Lab Labyrinth (of moet ik zeggen “Elaberinto del fauno) is wel spaanstalig, wat toch even wennen was. Ik vat het samen als een donker sprookje met als achtergrond de Spaanse burgeroorlog rond 1945… verchillende verhaallijnen zijn heel mooi in elkaar verweven.
  De prachtige fantasy is echt wel een surplus.
  SUPERaanrader !

  Reply
 5. Werner

  Ik heb het geluk gehad deze film vorige week in avant premiere te kunnen zien. Een woord: WAAUW !!! De beste film dat ik dit jaar gezien heb.
  Pan’s Labyrinth (of moet ik zeggen “El Laberinto del fauno) is wel spaanstalig, wat toch even wennen was. Ik vat het samen als een donker sprookje met als achtergrond de Spaanse burgeroorlog rond 1945… verschillende verhaallijnen zijn heel mooi in elkaar verweven.
  De prachtige fantasy is echt wel een surplus.
  SUPERaanrader !

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *