Boe-geroep in Venetië voor The Fountain

The Fountain (2006) heeft eergisteren zijn vuurdoop tijdens het Film Festival in Venetië niet zonder kleerscheuren doorstaan. De nieuwste film van Darren Aronofsky (Pi, Requiem for a Dream) werd door het publiek getrakteerd op een luid ‘boe’-geroep. Hoofdrolspeelster en verloofde van de regisseur Rachel Weisz is stomverbaasd over de reacties van de bezoekers. De Oscarwinnares is overtuigd van de kwaliteit van de film en prijst The Fountain om het feit dat hij ‘anders’ is.

the_fountain_2006_poster.jpg

Jammergenoeg waardeerde het publiek dit ‘anders-zijn’ echter niet en vond de film verwarrend en teleurstellend. The Fountain vertelt het ingewikkelde liefdesverhaal tussen Tom Verde (Hugh Jackman) en Izzi (Weisz). Het verhaal strekt zich uit over duizend jaar, waarin Verde zowel een 16e eeuwse Spaanse ontdekkingsreiziger, als een 21e eeuwse wetenschapper en een 26e eeuwse astronaut is, op zoek naar de Fountain of Youth.

The Fountain heeft tevens een vermoeiende productiegeschiedenis gehad. De film ging van studio naar studio, maar iedereen wees hem af. Totdat Warner besloot om de film te financieren. In de tussentijd veranderde de productie van hoofdrolspelers en werd het budget gehalveerd naar 40 miljoen dollar. In 2004 vervingen Hugh Jackman en Weisz, Brad Pitt en Cate Blanchett, nadat Pitt en Aronofsky onenigheid kregen over het script.

Ik blijf er bij, en dat was trouwens een van mijn eerste opmerkingen bij het zien van de trailer; de casting van deze film zit niet goed. De enige chemistry die dit koppel uitstraalt is polystyreen en Aronofsky, die met deze film zijn eerste Hollywood blockbuster wil maken, heeft daarvoor het verkeerde script genomen. The Fountain had veel beter af geweest met 2 talentvolle nieuwe gezichten. Maar goed, het is niet omdat het publiek in Venetië de film maar niets vond dat hij ook slecht zou zijn. Ik wacht met mijn finaal oordeel tot 14 februari 2007, de Belgische releasedatum.

***Related Posts***

27/12/2006: Top 10 Flops van 2006

29/11/2006: The Fountain flop van Darren Aronofsky

28/07/2006: Nieuwe trailer voor The Fountain

11/11/2005: Nieuwe trailer voor The Fountain

4 Comments

 1. Miiki

  The Da Vinci Code werd ook met de grond gelijk gemaakt, maar werd toch een groot succes. Ook al spreekt de trailer me niet aan, ben ik wel benieuwd naar de film.

  Reply
 2. Prutswerk

  Geen wonder dat het flopte…
  Voor ingewikkelde liefdesverhalen bellen ze wel 1 van hun exvriendinnen,
  die doen ook altijd zo moeilijk.

  Reply
 3. MeltyMan

  en toch ga ik de film zeker kijken… ben zeer benieuwd naar de nieuwe film van Aranofsky en zie Jackman en Weisz wel graag spelen

  Reply
 4. De Stief

  The Da vinci code was dan ook rotslecht he.
  En ik kan er maar niet bij dat Aranofsky een slechte film zou maken,maar goed,ik wacht tot ik hem zelf gezien heb om te oordelen offcourse

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *