A Guide to Recognizing Your Saints

Ik hield enorm van Cidade de Deus (2002) of A Bronx Tale (1993), de debuutfilm van Robert De Niro naar een scenario van Chazz Palminteri. Films die op een authentieke manier een verhaal vertellen over opgroeien en keuzes maken in een gewelddadige buurt waar de keuzes niet zo evident zijn. Ik kijk dus ook een beetje uit naar de min of meer autobiografische coming-of-age film van A Guide to Recognizing Your Saints (2006), de debuut independent film van Dito Montiel.

Korte inhoud: A Guide to Recognizing Your Saints vertelt het verhaal van Dito (Robert Downey Jr.), een succesvolle schrijver in Los Angeles, die na 15 jaar terugkeert naar Astoria waar hij is opgegroeid om er zijn vader (Chazz Palminteri) te bezoeken die ernstig ziek is. Herinneringen van zijn jeugd duiken meteen op terwijl hij de relatie met zijn vader probeert te herstellen en zijn “saints” ontmoet, zijn vrienden die de buurt hebben overleefd en die niet in de gevangenis zitten.

De trailer van deze prent ziet er stevig uit en heeft met zijn verschillende verhaallijnen een soort Crash (2004) look. Chazz zie ik trouwens graag spelen in dergelijke films – in tegenstelling tot de iets te fel getypeerde rollen in films zoals in Running Scared (2006). In de film zijn ook nog een paar knappe rollen weggelegd voor Rosario Dawson, Dianne Wiest, Shia LaBeouf en Channing Tatum. Zowel de cast als de regisseur kregen voor deze film een award op het Sundance Film Festival. Er is op dit moment nog geen releasedatum bekend voor de Belgische filmzalen.

2 Comments

  1. MeltyMan

    ziet er leuk uit… en zie Downey wel graag spelen… in Kiss Kiss Bang Bang was hij goed… leuk verhaal… kan leuk worden

    Reply
  2. CIA

    Nog een film die op ons “to watch” lijstje komt! Channing Tatum rocks (Step up & She’s the man hebben we beide de voorbije maand gezien en goedgekeurd)… Van zodra er een releasedatum uitgekozen is zal die met een groot kruis worden aangeduid in onze agenda!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *