Kevin Costner in The Guardian … windkracht 10²

Het ziet er naar uit dat we binnenkort de seeking-helicopters van alle kanten gaan zien vliegen. Blijkbaar heeft Windkracht 10: Koksijde Rescue (2006) er een serieuze concurrent bij, en dan nog wel niemand minder dan Kevin Costner, die met een gelijkaardig concept op de proppen komt in The Guardian (2006).

The Guardian poster

Windkracht 10 mag dan nog de duurste Vlaamse tv-film zijn (+/- 4 miljoen euro), tegenover de Amerikanen blijf je een amateur als het op production value en actie aankomt.

Hoe dan ook, ben ik benieuwd wat ze er zullen van bakken met Windkracht 10, en voor de fans van de tv-serie zijn hier al een paar filmpjes (klik op Gale Force 10) die zijn opgenomen door het productiehuis Valentine Films die instaat voor de onderwater-shots (met dank aan Clo van Skynet voor de link). Valentine heeft ook een aantal scènes uit Basic Instinct 2 (2006) en The Da Vinci Code (2006) opgenomen. Geen klein bier dus … hoewel dit waarschijnlijk de 2 slechtste films van het jaar moeten zijn. Nu ja, de onderwatershots waren …euh… goed gefilmd.

Wat betreft The Guardian, hier is de korte inhoud: Nadat de legendarische reddingszwemmer Ben Randall (Kevin Costner) zijn crew verliest in een tragisch ongeluk, wordt hij als leraar uitgezonden naar de school voor Coast Guard Rescue Swimmers. Hij gaat helemaal op in zijn nieuwe baan en zet de boel op stelten met onorthodoxe lesmethodes. Een van zijn beste studenten is super zwemtalent Jake Fischer (Ashton Kutcher), die helaas liever zijn bekwaamheid etaleert, dan dat hij de wil toont om zijn leven voor een ander te geven. Randall drijft Fischer tot het uiterste en probeert hem te veranderen in een jongen die met hart en ziel voor het bestaan van reddingszwemmer kiest. Samen vertrekken ze naar Alaska waar Fischer meteen te maken krijgt met een gruwelijk moeilijke test…Laat me de plot in een paar woorden samenvatte: “Who has the biggest dick?” Geniet van de trailer.

Ik heb een hekel aan Kutcher, maar Kevin Costner kan me altijd wel bekoren, en na het zien van de trailer ben ik wel benieuwd naar de film. Kutcher speelt een beetje de rol van Tom Cruise in Top Gun, jong, wild, onbezonnen, verwaand en nu onder het bevel van een legende. De film lijkt vakkundig geregisseerd door actieregisseur Andrew Davis (The Fugitive, Under Siege) en verschijnt bij ons in de zalen op 8 november 2006.

***Related Post***
28/11/2006: Windkracht 10 film slechts 200’000 bezoekers

2 Comments

 1. agnus

  zit uiteindelijk in een film die op zijn lijf is geschreven. Trailer ziet er wel bangelijk uit. Ik hoop alleen dat we niet al teveel die seeking helicopter zullen zien want ik begin er stilaan zeeziek van te worden.

  Reply
 2. miiki

  die onderwaterbeelden zien er zo fake uit. Lijkt wel Titanic maar dan gemaakt door Uwe Boll.

  Guardian zit er wel gortig uit. De trailer eindigt met een wrakstuk die in de camera vliegt. Dat hebben ze dus afgekeken uit de trailer van Superman Returns. lol.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *