De nieuwe Batman-sequel krijgt titel en cast

Hier is nog wat Batman-nieuws rechtstreeks vanuit de Batman-cave. De titel van de nieuwe Batman-sequel luidt The Dark Knight (2008), en dus niet The Joker. Blijkbaar zou The Joker zijn screentime moeten delen met nog 2 andere villains, maar daar kom ik later op terug.

Laten we misschien beginnen bij de casting van Heath Ledger als Jack Napier, b.k.a. The Joker. Dit is bevestigd maar Heath heeft nog niets getekend. Wees gerust, dit is een kwestie van tijd want The Joker spelen is een grote rol en dat zal Heath niet aan zijn neus laten voorbij gaan. Maar als je al een Oscar-nominatie op zak hebt ben je nu eenmaal moreel verplicht om even wat bedenktijd in te lassen. Christopher Nolan zelf klink heel enthousiast:

“I’m excited to continue the story we started with Batman Begins. Our challenge in casting The Joker was to find an actor who is not just extraordinarily talented but fearless. Watching Heath Ledger’s interpretation of this iconic character taking on Christian Bale’s Batman is going to be incredible.”

Volgens Batman on Film zou Philip Seymour Hoffman een voorstel hebben gekregen voor de vertolking van Oswald Chesterfield Cobblepot, b.k.a. The Penguin. The Penguin wordt een Britse wapenhandelaar/maffiabaas, met een Gotham look. De kans is klein dat de Oscar-winnaar Hoffman op het voorstel zal ingaan. Iets wat ik volkomen kan begrijpen. Hij is aan de top van zijn acteren. The Penguin is een leuke rol, maar misschien niet meteen flatterend voor de acteur in kwestie. Tevens zou dit personage minder sterk zijn dan The Joker of Batman. Het is geen side-kick rol, maar heeft iets minder charisma dan de andere. Wie dan wel de rol moet krijgen? Geen idee, maar ze zullen wel iemand vinden. Toch denk ik niet dat Nolan een soort Danny De Vito-achtige Penguin in gedachten heeft. Een dergelijke karikatuur zou gewoon niet passen in de stijl van de nieuwe Batman-reeks.

Het staat vast, de derde villain wordt Harvey “Two Face” Dent (zie related post). Voor de vertolking van deze rol zou Ryan Phillippe (Cruel Intentions) in aanmerking komen. Geen slechte acteur, maar wel een beetje jong om een District Attorney rol. Maar niets is bevestigd en deze naam zou nog kunnen veranderen.

Ziezo, tot zover de Batman-updates. Eén ding wat opvalt, is dat zowel Spider-Man 3 (2007) als de nieuwe Batman geen schrik hebben om verschillende villains te gebruiken in dezelfde film. Maar is 3 villains niet wat veel en wordt The Joker-rol dan niet ingekort? Ik bedoel, hij zal screentime moeten afstaan van Dent en The Penguin. Het personage van Dent heeft trouwens heel wat expositie nodig en moet een relatie opbouwen met Bruce Wayne alvorens zijn stoppen doorslaan. Wat denken jullie van het nieuws?

***Related Posts***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
23/01/2008: Heath Ledger dood
17/12/2007: 5 minuten The Dark Knight op You Tube
12/12/2007: Eerste teaser poster The Dark Knight
13/11/2007: The Dark Knight teaser
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn
26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey TwoFace Dent ?
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking
10/06/2005: Batman Begins soundtrack
19/04/2005: Batman Begins pics
17/04/2005: Batman vs. Superman
19/03/2005: Batman Begins op Imax scherm + trailer en samenvatting
11/12/2004: De Promotiecampagne van Batman Begins is begonnen
27/10/2004: Katie Holmes in Batman Begins
17/09/2004: Christian Bale is Bruce Wayne/Batman

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *