Russell Crowe ontslagen van het Luhrmann project

We weten ondertussen al dat het temperament van Russell Crowe vaak zijn kookpunt bereikt. Maar dat hij nu eens een veeg uit de pan krijgt van een filmstudio is toch wel een unicum.

Nochtans vind ik Crowe één van de beste acteurs die we hebben…helaas vaak ook de meest arrogante bruut. En dit heeft er toe geleid dat de acteur werd ontslaan van het nieuwe filmproject (2008) van Baz Luhrmann, waar hij voor de eerste keer met Nicole Kidman had kunnen spelen.

Ik had daar al iets over gehoord maar ik dacht eerst dat Crowe er geen zin in had. Maar het zijn de mensen van de New York Post die met het nieuws komen aandraven:

The hot-tempered Oscar winner demanded script approval for the love story with Nicole Kidman set in the Australian outback prior to the Japanese bombardment of Darwin in 1942. The producers told Luhrmann to find another actor, and the director met several times with fellow Aussie, Heath Ledger. “Baz liked him and offered him the movie,” said one source. “Then Crowe came back to Luhrmann and said he’d forego script approval and wanted to do the movie, but they told him it was too late – to buzz off.”

Hoewel ik heel veel respect heb voor de acteur, ben ik eigenlijk wel voor een stuk tevreden dat hij eens het deksel op de neus krijgt. Het gebeurt niet vaak dat ik een dergelijke beslissing van een studio zo op handen draag. Ik heb gewoon een hekel wanneer acteurs zich opdringen in het productie-proces met allerhande losgeslagen eisen.

Helaas gebeurt het niet vaak en ik herinner me nog onlangs het wacko voostel van B-acteur Chris Tucker, die onlangs nog $25 miljoen + 20% van de recette van Rush Hour 3 (2007) kon afdwingen. De studio had hem ook beter vervangen door Heath Ledger! Lol.

Update 07/06/2006: Regisseur Baz Luhrmann had genoeg van de grillige Russell Crowe en verving hem dan uiteindelijk door Hugh Jackman (en dus niet door Heath Ledger zoals eerder vermeld).De Australiër Hugh Jackman zal dus Nicole Kidmans grote liefde spelen in de film over het bombardement op Darwin, Australië door de Japanners in 1942. Waarom Crowe de rol uiteindelijk niet kreeg is niet precies bekend, maar volgens de geruchten was Luhrmann de veeleisende en lastige Crowe vrij snel zat en dumpte hij de acteur.

Luhrmann bewondert acteur Hugh Jackman in grote mate. Luhrmann: “Jackman blijft me verbazen in zijn enorme reikwijdte en diversiteit. Of hij nu in The Boy From Oz speelt of Wolverine is, hij is altijd een leading man geweest en het begint er steeds meer op te lijken dat hij zelfs een iconische leading man gaat worden. En een acteur met een dergelijke uitstraling is precies wat ik voor mijn nieuwe film nodig heb.”

***Related Posts***
10/04/2006: Hollywood schandaal
08/06/2005: Russell Crowe opgepakt
14/02/2005: Russell Crowe pikt het niet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.