Sympathy for Lady Vengeance

Het derde deel uit de wraak-trilogie van Chan-wook Park zou binnenkort te zien moeten zijn in de bioscoop, maar de film heeft alsnog bij ons geen release-datum verkregen. Na Sympathy for Mr. Vengeance (2002) (poster) en Old Boy (2004) treedt de vrouw nu op de voorgrond met Sympathy for Lady Vengeance (2005). Of de film de kwaliteit van zijn vorige delen zal kunnen evenaren is nog maar de vraag.

Korte inhoud: De 19jarige studente Lee Geum-Ja (Yeong-ae Lee) gaat vrijwillig de gevangenis in om haar geliefde te redden. Nadat ze een gevangenisstraf van 13 jaar, voor de ontvoering en moord van een kleuter, heeft uitgezeten, komt ze weer vrij. Helaas ontdekt ze dat de man haar heeft misleidt. Natuurlijk laat ze dat niet zomaar over zich heengaan en smeedt ze in alle stilte haar wraakplannen.

© Moho Film

De trailer laat vermoeden dat we opnieuw zullen verwend worden met efficiënte cinematografie en zoetzure scènes met een snuifje suspens, horror en een stevige dosis sarcasme. Hier is ook de link naar de officiële website van de film.

***Related Post***
24/09/2004: Old Boy review

3 Comments

 1. Horst

  ist zu hoffen, dass er eben gut wird sein als seine gewaltige Vorganger.

  Reply
 2. Matula

  releasedate op den imdb is voor de VS en is nu eind april. het blijft dus afwachten en hopen.

  Reply
 3. |sm|

  zopas sympathy for mr vengeance gezien.
  chan wook park is toch genen normalen zene.
  eigenlijk ben ik net iets te gevoelig voor dit soort films. maar bon, ‘k heb hem uitgekeken en heb slechts 1 x een kussen voor mijn ogen moeten houden! 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *