Jean-Claude Van Damme aan lager wal geraakt

Wat vinden jullie van onze Jean-Claude Van Damme? Ziet hij er niet cool uit met zijn stretch broek en zijn aanstekelijke danspasjes in deze foute musical Breakin’ (1984)? Kon ik maar zo dansen … LOL !

trivia,jean-claude van damme,the hard corps,kumite,asterix aux jeux olympiques

Het is laat en ik heb dit nieuws eigenlijk maar half gelezen, maar Jean-Claude Van Damme zou zijn interesse hebben vertoond in een filmconcept van twee Franse scenaristen, Frédéric Bénudis en Vincent Ravalec waarin de Mussles from Brussels aan lager wal is geraakt in L.A. en uiteindelijk beslist om terug naar België te keren. Daar wil hij aan een beetje geld geraken en gaat naar een bank voor een lening. Maar om dat moment is er een bankroof en J-C moet noodgedwongen de held gaan uithangen, althans het filmmagazine CHUD.

Ik geloof er eigenlijk geen fluit van, maar ik vind het zo grappig dat ik dat eigenlijk nog wel een aardig ideetje zou vinden voor een film, die zeker niet slechter zal zijn dan de troep die we van hem gewend zijn. Ik hoop dan ook dat diegene die het gerucht hebben gelanceerd het ook echt menen en dat ze het scenario effectief zullen schrijven. Of Jean-Claude het zal doen zal waarschijnlijk wel afhangen van zijn manager. Hijzelf is tot alles in staat, zelfs tot de meest debiele stunts op diverse tv-sets. Van Damme is in Frankrijk trouwens een échte cultfiguur geworden en meestal ook het middelpunt van satire en spot.

Samen met de Rambo IV berichtjes en de gore-filmpjes, wordt deze filmblog gewoon gekatapulteerd in de hoge regionen van de goede smaak. Enkel Jean-Claude ontbrak hier nog, en bij deze is deze lacune ook hersteld. 🙂

Jean-Claude is momenteel bezig met de afwerking van The Hard Corps (2006) (weliswaar zonder Wesley Snipes) en daarna zijn remake van Bloodsport, Kumité (2007), alsook een klein rolletje in de nieuwe Franse Asterix-film, Astérix aux Jeux Olympiques (2007). Ik ben benieuwd of daar ook een obscuur Frans filmpje zal tussen komen. I doubt it … wat denken jullie?

Update 29/04/2006: Van Damme is nu ook al een tijdje bezig met de film Til Death (2007). De shoot is begonnen in maart van dit jaar in de Bulgaarse stad, Sofia en in New Orleans in de States. Til Death is een actie-thriller in regie van Simon Fellow met een productiebudget van 14 miljoen dollar. Jean-Claude VanDamme speelt er de rol van Anthony Lowe, een corrupte politie agent die aan heroïne verslaafd is. Hij is tevens ook bevriend met een aantal gangsters en iedereen kan de man maar moeilijk uitstaan. Na een schietpartij raak hij in een coma. Maar wanneer hij hieruit ontwaakt is hij blijkbaar een andere man geworden, een beter persoon. Hij wil meteen zijn fouten recht zetten. Voor meer info omtrent de film kunnen jullie altijd een email sturen naar inside-man Daniel.

***Related Posts***
15/10/2007: Fragment uit Codename JCVD
20/07/2007: Jean-Claude Van Damme komt naar België
20/04/2007: Van Damme werkt aan zijn comeback
11/01/2007: Jean-Claude Van Damme als Terminator?
10/07/2006: Jean-Claude Van Damme in Rush Hour 3?
27/10/2005: Jean-Claude Van Damme vs Wesley Snipes ?
08/09/2005: Bloodsport remake?
12/02/2005: Tony Jaa neemt plaats in van Jean-Claude Van Damme

7 Comments

 1. Matula

  Gif! Van Exaltatie gesproken;-)

  Reply
 2. Babylon12

  Ik had mijna verslikt in mijn koffie toen ik dit zag ! Ik denk ook niet dat het er ooit zal van komen.

  Wist je dat er ondertussen een 3de Breakin’ film in de maak is. lol.

  Reply
 3. aless

  Sexy JC ! Van mij mag hij terug naar België komen !

  Reply
 4. Borriquito

  een fijn en gezellig paasweekend Dave
  groetjes !!

  Reply
 5. Dan

  Ahh…..The Hard Corps. Die is Nu klaar met filmen(post-production). Hij is al nu bezig met filmen in Bulagrije, sinds 25/03/06, on zijn nieuwe film die heet Til Death. Director Simon Fellows en producer Moshe Diamant( die heeft veel films van hem gedaan als produceer..kijk hier http://www.imdb.com/name/nm0224537/)

  Daar komt idd an BloodSport film aan, filming misschien rond Sep/Aug 2006 met de titel Bloodsport 2: New Begining.

  Kumite gaat helaas niet door. het is “Canned” of gecancelled.

  Als jullie vragen hebben of foto’s willen zien van The Hard Corps, email me dan.

  If you readers are or can’t really understand dutch, then write me in english.

  Dan.

  Reply
 6. dave

  Thanks for the heads up, Dan !
  Kumite had al gefilmd moeten zijn in 2004, maar werd dan verplaatst naar de lente van 2006. Dat het project nu in de prullenmand ligt verwondert mij niet echt. Buiten Jean-Claude was/wou er niemand betrokken worden bij het project had ik zo de indruk.
  Wat betreft Bloodsport 2, dat is nieuws. Hoewel Kumité eigenlijk al gezien werd als een soort Bloodsport film (niet met Frank Dux maar wel met een zekere Vic Latour). Je mag me daaromtrent ook steeds op de hoogte van houden.
  greetz

  Reply
 7. A.J.

  A site with everything on Van Damme: http://www.fandamme.net

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *