Tom Cruise censureert South Park – opnieuw !

Celebrity Terrorist Tom Cruise doet het weer. Misschien is de terminologie van ‘terrorist’ iets overdreven, maar voor Tom Cruise, die de laatste paar maanden zichzelf zoveel in de kijker heeft gezet dat we er spuugzat van werden, zou je wel eens een uitzondering kunnen maken. Deze man zal geen bom plaatsen in een bus of metro, maar gebruikt de macht die hij als acteur heeft verkregen om zijn wil door te drijven ten koste van de rest. Meer nog, als hij zijn goesting niet krijgt is hij in staat een film te gijzelen. Dat blijkt tenminste uit het volgende bericht

Volgens Reuters lijkt het erop dat Cruise dreigt om uit de promotietoer van Mission: Impossible III (nieuwe poster & trailer) te staken tenzij ze een gewraakte South Park episode die de spot drijft met Scientology van het scherm halen.

Cruise slaagde al eerder in zijn opzet toen hij met één telefoontje een aflevering van South Park van het scherm in Engeland kon halen waarin er verwezen werd naar de homoseksualiteit van de megaster. Cruise heeft de smaak van de macht en de censuur te pakken gekregen en strijdt nu in naam van Scientology tegen humor en satire in tekenfilmpjes en gebruikt daarmee ironisch genoeg zijn nieuwste film om zijn wil door te drukken. Als hij niet in zijn opzet zou slagen, zou dit in ieder geval een mooie promotiestunt zijn. Maar de Paramount Studio (die ook eigenaar is van The Comedy Network) zou onlangs geweken zijn voor de eisen van de ‘Celebrity Terrorist’, en heeft de gewraakte South Park episode van de zender gehaald. Nadien zou iedereen de lippen stevig op elkaar houden en geen weet hebben van een censuur – hoewel de gewraakte episode NIET meer zal terugkeren.

Dat een groep mensen protesteren in de straten van Parijs voor hun rechten op een eerlijke arbeidsmarkt en de terugtrekking van een dubieus contract, daar kan ik volledig inkomen. Maar dat één miljardair zomaar eventjes elke vorm van kritiek over zijn eigen persoontje aan banden gaat leggen, en daarmee de promotie van een film in het gedrang brengt, is voor mij een brug te ver en op zijn minst krankzinnig te noemen. Maar bij nader inzien zou dat eigenlijk nog zo geen slechte zaak zijn voor M:I 3 als je de teleurstellende resulaten bekijkt van War of the Worlds na zijn promotietoer. Veel mensen willen Cruise nog maar enkel zien acteren en de rest is er teveel aan.

Ik vind Tom Cruise een geweldige acteur, maar dit is te gek om los te laten. Tenzij Cruise de geldkraan voor Scientology dicht draait en de geldkraan open zet voor caritatieve doeleinden, kan Tommeke de boom in. Ik schaar me trouwen volledig achter de makers van South Park. Dit hadden Trey Parker en Matt Stone te zeggen over deze zaak:

“So, Scientology, you have won THIS battle, but the million-year war for Earth has just begun,”

“Temporarily anozinizing our episode will NOT stop us from keeping Thetans forever trapped in your pitiful man-bodies. Curses and drat! You have obstructed us for now, but your feeble bid to save humanity will fail! Hail Xenu!!!”

Wat veel mensen eens moeten leren is dat WANNEER IETS JOU NIET AANSTAAT, KIJK DAN NIET!
Voor de rest van ons is hier
>> DE INTEGRALE SCIENTOLOGY SOUTH PARK AFLEVERING <<

Update 22/03/2006: In tegenstelling tot een aantal berichten die eerder de wereld warden ingestuurd heeft Isaac Hayes het South Park team NIET verlaten omdat de makers grappen hadden gemaakt over Scientology. Fox News schrijft dat Isaac werd opgenomen in het ziekenhuis na een hartaanval. De zanger, schrijver en muzikant is in geen geval van plan om zijn rol van Chef te verlaten.

***Related Post***
06/12/2011: Top 10 Beste Sitcom
15/10/2008: Spielberg en Lucas verkrachten Indiana Jones
22/02/2006: Maria in ‘South Park’ zet kwaad bloed bij katholieken
21/01/2006: Tom Cruise haalt South Park aflevering van de zender
01/08/2004: Team America World Police

4 Comments

 1. lord cms

  fukking censorship het moogt met alles lachen!
  de kans is ook klein dat we de tieten van katie nog gaan zien in een film :s damn!

  Reply
 2. Agnus

  cruise ‘ out of ‘ control !

  Reply
 3. Horst

  hat es bei mich verpest sinds er mit Katie Holmes zusammen ist, so meine Lieblingskinofreundin abpacken, der Schmerlapf!

  Reply
 4. dave

  Cruise is gay, Horst. Dat weet iedereen en binnenkort Katie ook. De moed niet laten zakken. 😉
  @Lord: voor die tieten zou ik nog een kaartje kopen. Maar dan mag de film niet al te lang duren en moeten die tieten de hoofdrol vertolken. :))

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *