Brett Ratner interesse in Wolverine spin-off

Nog wat nieuws aan het X-Men front. Terwijl Brett Ratner op dit moment de laatste hand legt aan X-Men 3: The Last Stand (2006), gaan de geruchten dat Ratner ook wel interesse heeft om de X-Men spin off van Wolverine (2007) op zich te nemen.

Volgens acteur Vinnie Jones is het alleen nog een kwestie van een handtekening zetten en dan zal X-Men 3 regisseur Brett Ratner ook de X-Men spin off Wolverine gaan maken. Jones, die Juggernaut vertolkt in X-Men 3, zei tevens dat Ratner dolgraag wil dat Hugh Jackman opnieuw Wolverine speelt. Ook is de regisseur van plan om zoveel mogelijk andere acteurs uit X-Men in Wolverine te casten, mits hun karakters in de strip van Wolverine voorkomen.

In de tussentijd begint de agenda van Mr. Wolverine zelf, Hugh Jackman, behoorlijk dicht te slibben. Niet alleen zal hij na X-Men 3 de hoofdrol spelen in The Prestige (2006) van Batman Begins regisseur Christopher Nolan. Maar zal hij ook te zien zijn in The Fountain (2006) van Requiem for a Dream regisseur Darren Aronofsky.

En dan zou er nog een verfilming zijn van Drive van James Sallis. Een thriller die het verhaal vertelt van en stuntman die in zijn avonturen bijklust, door de vluchtauto te besturen van een stel bankrovers. Wanneer de stuntman ontdekt dat de bankrovers hem uit de weg willen ruimen, beginnen zijn problemen pas echt.

Ik vind dit toch wel een beetje vreemd nieuws. Ik dacht eigenlijk niet dat er ooit een Wolverine film zou komen, omdat X-Men, hoe je het ook draait of keert, eigenlijk hoofdzakelijk focust op het personage van Wolverine. Hij is de held. Een X-Men film zonder Wolverine is al even zinloos als een aflevering van “24” zonder Jack Bauer. Hoe zal die film dan verschillend zijn, als je ook nog eens de acteurs van X-Men allemaal in dezelfde film gaat casten? Wat mij bijvoorbeeld zou aanspreken is om een jonge Wolverine te zien opgroeien als James Howlett en zijn ontdekking dat hij een mutant is. Inderdaad, een soort prequel met een jongere acteur. Bring it on !!

Update 22/03/2006: Wat is het toch mooi dat dromen zo snel uitkomen. Volgens IESB zou de Wolverine-film daadwerkelijk een PREQUEL zijn. Hier heb je het nieuws zelfs op video van een van de bazen bij Fox, Tom Rothman. Maar het is nog allemaal hush hush and very under the table dus niet verder vertellen hé! Beloofd?

Update 01/06/2006: Zoals bekend zal de eerste X-Men spin-off Wolverine zijn. Hugh Jackman speelt opnieuw zijn X-men karakter Wolverine en volgens USA Today onderzoekt de film de achtergrond van Wolverine, waarin onderzoekers de botten van Wolverine vervangen door een metalen skelet. Jackman heet niet alleen getekend voor de hoofdrol in Wolverine, ook zal hij de spin-off produceren. Volgend jaar gaat Wolverine waarschijnlijk in productie.

Ook zijn er plannen om een spin-off te maken met de kids van Professor X’s school in de hoofdrol. De bedoeling is om deze spin-off meer om de individuele levens van de verschillende studenten te laten draaien. Een gezamenlijk avontuur zoals in de X-Men films zullen ze niet beleven. Samen met Three Kings regisseur onderzoekt 20th Century Fox op dit moment ook de mogelijkheden om een spin-off rond Emma Frost te maken. De sexy mutant die haar huid in diamanten kan laten veranderen was een vaak terugkerend karakter in de X-Men comics, maar werd niet gebruikt in de X-Men films.

Op dit moment wordt er ook al gewerkt aan het script voor een Magneto spin-off. In David O. Russell dit verhaal zal Magneto in zijn jonge jaren te zien zijn, toen hij nog geen schurk was. Naar een acteur wordt al gezocht, die een jonge Ian McKellen kan spelen. Omdat het verhaal met flash backs verteld wordt, zal McKellen echter ook in Magneto te zien zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *