Geen Hulk 2 voor Eric Bana ?

Ik had het nog maar net in een vorige post over de box-office terugloop in 2005 en het gebrek aan nieuwe creatieve scenario’s, of hier komt de nieuwe lading sequels aangestormd. Als comic-book fan voel ik het als een plicht om toch iets te vertellen over Hulk 2.

Een film waarvan het eerste deel voor mij een verschrikkelijke ontgoocheling was. En wat blijkt nu, het beste in de film – de acteur Eric Bana – heeft geen zin om nog eens het groene mannetje te spelen. En dat is meteen een streep door de rekening van de producenten van Marvel Comics. Volgens MovieHole zou de baas van Marvel, Avi Arad, het volgende hebben gezegd:

Marvel’s Avi Arad said recently that a “Hulk 2” would be more adventure-ridden and less-psychological drama, something the first film was criticised widely for. “It’s going to be Hulk-lite,” he said. “It’ll be the end of movie one, the beginning of movie two. Now he’s come to terms with his life and who he is and we can let him be now Hulk the hero.”

Leren uit de fouten van de vorige film, is altijd wel verdienstelijk, maar zonder Bana zie ik Hulk 2 niet meteen een succes worden. De eerste film zijn quota, maar werd voor een film die 120 miljoen kostte niet meteen een hit. Ik betwijfel dat ze voor deze sequel evenveel productiebudget zullen ophoesten. Eric Bana, die ondertussen gegroeid is tot een A-List steracteur, maakt dit jaar kans om de oscar voor beste acteur in de wacht te slepen voor zijn film Munich. Dat hij niet meteen staat de wachten voor een sequel is pijnlijk, maar anderzijds ook begrijpelijk.

Wat ik niet snap is dat de Marvel producenten geen clausule in het contract van Bana hebben voorzien voor een tweede film of derde film in geval de franchise werd verdergezet, zoals dat is gebeurd voor Spider-Man met Tobey Maguire. Ze hadden waarschijnlijk de carrière boost van de acteur niet zien aankomen. Dat is brute pech. Australië mag dan wel op filmgebied te verwaarlozen zijn, maar dit land levert geweldige acteurs en actrices. Maar er was nog een tweede filmpartner bij Hulk, namelijk Universal, die eveneens een contract heeft met Bana – met waarschijnlijk die fameuze sequel-clausule. Maar tot nu toe lijkt Universal ook niet meteen te springen voor de sequel.

Misschien hadden ze maar beter hun energie gestoken in She Hulk met een gespierde Brigitte Nielsen look-alike. Ja het klinkt krankzinnig, maar daar zijn ze dus ook mee bezig en dit zou misschien nog wel een grotere kans maken op succes dan Hulk 2. lol.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *