When A Stranger Calls

Dat ze in Hollywood niet meer goed weten van welk hout pijlen te maken wordt dagelijks bewezen met de lading remakes die op ons komt afgestormd. Niet alle remakes zijn dan ook waardeloos (denk maar aan de remake van King Kong), maar dat zijn meestal uitzonderingen die de regel bevestigen.

Neem nu When A Stranger Calls (2006), gebaseerd op de gelijknamige film uit 1979, gaat over een babysitter (gespeeld door de knappe Portugese Camilla Belle) die telefoontjes krijgt van een killer die haar de stuipen op het lijf wil jagen. Hij belt haar op en vraagt tergend: “hoe is het gesteld met de kinderen?”. Wanneer de politie de oproep traced blijkt deze te komen van binnenin het huis.

Inderdaad, een soort Scream (1996) meets Hostage (2005), maar dan zonder de ironie, de plot-twists én een PG-13 rating. Sorry voor de kindjes, maar waarom kunnen die films niet R-rated zijn. Waar zijn die horrorfilms van 20, 25 jaar geleden. Ik bedoel, hebben we ondertussen nog niet genoeg van al die Diet-Coke-Horror films zoals The Cave (2005) of Cry_Wolf (2005). Give Us The Real Thing !!!

De film is geregisseerd door Simon West (Con Air, The General’s Daughter, Lara Croft), iemand die goed weet hoe hij spanning moet opbouwen en actie moet verfilmen. Misschien enkel voor die reden zal ik de film ooit wel eens huren uit de videotheek. Hier kunnen jullie de trailer van de film downloaden. When A Stranger Calls komt bij ons uit op 7 juni 2006.

***Related Post***
07/02/2006: When a Stranger Calls, aan de box-office

2 Comments

  1. dave

    In de originele film kan de indringer wel bij de kindjes komen en deze gruwel maakte de film stukken aangrijpender. Maar met de PG-13 rating, zoals vermeld in de post, betwijfel ik dat het ooit zo ver zal komen. Trouwens worden er in de trailer op het einde toch een paar spoilers gegeven, met de jongeren die vergezeld worden door de politie. Ik denk dat het eerder thriller dan horror zal worden, in tegenstelling tot wat op Imdb staat.

    Reply
  2. Kevin

    Ook al ben ik pas 15, ik vind het ook niet goed dat tegenwoordig bijna alle thrillers en horrors zo gecensureerd zijn da ze dan toch PG13 krijgen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *