Peter Jackson denkt aan The Frighteners 2

Een paar dagen geleden werd het nieuws bekend dat Michael J. Fox het overweegt om terug te komen in Back to the Future 4. Nu blijkt dat Peter Jackson misschien wel een vervolg knoopt aan The Frighteners (1996).

De film deed het niet meteen schitterend aan de box-office (nog geen 16 miljoen dollar op een productiebudget van 30 miljoen), maar de film is allesbehalve slecht. Een beetje ongewoon, een beetje teveel speciale effecten en iets te weinig inhoud, maar zeker de moeite waard om te bekijken op een vrijdag-avond.

Met The Frighteners (zie pics) maakte Peter zijn eerste grote studiofilm in Amerika, na zijn succesvolle horrorfilms Bad Taste, Meet the Feebles, Brain Dead en zijn sfeervolle horrorsprookje Heavenly Creatures. Of Jackson dit nieuws van de mogelijke sequel uit zijn duim zuigt om nog wat extra promotie te maken voor de nieuwe DVD-release van The Frighteners is nog maar de vraag. In ieder geval zei Jackson dat de sequel zal afhangen van de verkoopcijfers van die nieuwe DVD-release. Loopt de verkoop goed, dan verwacht Jackson dat hij Universal er van kan overtuigen een sequel te maken. Ook denkt hij dat hij Michael J. Fox dan wel kan strikken voor een klein rolletje.

Op dit moment draait Jacksons King Kong in de bioscopen en tegen alle verwachtingen in, scoort de meer dan $200 miljoen kostende monsterproductie onder de maat. Niet dat een dikke $50 miljoen in het eerste weekend weinig is, maar er was op meer gerekend. En dit was eigenlijk wel een beetje te verwachten met een film die 3 uur duurt. Dit was zelfs mathematisch te voorspellen gezien de bioscoopuitbaters de film onmogelijk 5 keer konden programmeren. Dat de film toch zijn 200 miljoen zal halen zal wel, maar waarschijnlijk met niet veel marge.

***Related Posts***
22/12/2005: Michael J. Fox in Back to the Future 4
18/12/2005: Peter Jackson’s King Kong
03/12/2005: Peter Jackson produced Halo

2 Comments

 1. |sm|

  tijd om the frighteners eens te zien dus! 🙂

  Reply
 2. dave

  Ze gaan binnenkort de nieuwe DVD van The Frighteners lanceren. Deze wordt in de VD verkocht als zoete broodjes, want veel mensen kenden Jackson niet tot hij LotR maakte. Shame, shame, shame.
  😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *