Sharon Stone laat zich uit over Basic Instinct 2

Ik ben er echt niet gek van, maar Basic Instinct is gewoon lange tijd een begrip geweest voor veel mensen en de sexy kruisende benen van Sharon Stone zijn versleten geweest door menig dwaze parodieën en dito reclamespotjes. Toen ik hoorde dat er een Basic Instinct 2: Risk Addiction in de maak was had ik zoiets van: “In godsnaam WAAROM?” Evidente uitleg, de sequels zijn al een tijde in en Sharon Stone is op den dool en zoekt naar een film die haar weer strijdvaardig kan maken. Toch denk ik niet dat het publiek staat de wachten op een actrice van 47 in zwetende sex-scènes. Stone had er in ieder geval veel voor over, gezien ze ook een proces had aangespannen tegen de producers die de sequel té lang in de kast lieten liggen (…kwatongen beweren dat niemand er interesse in had…zelfs Verhoeven niet).

Maar Paul Verhoeven zal na zijn zwakke Hollow Man (2000) niet meteen nieuwe blockbuster projecten in zijn schoot geworpen krijgen. Ook de mogelijke sequel van Showgirls lijkt ook aan zijn neus zijn voorbijgegaan. Verhoeven heeft in 5 jaar geen films meer gemaakt en is momenteel bezig met Zwartboek (2006) een Duits-Nederlandse oorlogsfilm van een Joods meisje die in Holland de oorlog probeert te overleven.© Metro-Goldwyn-Mayer

Wie de regie van Basic Instinct 2 wel voor zijn rekening zal nemen is Michael Caton-Jones (Rob Roy, The Jackal). Een regisseur die perfect binnen het Hollywood systeem kan werken en een stevige thriller kan afleveren zal nu zijn talenten vergooien aan een B-sequel.

Korte inhoud: Schrijfster Catherine Tramell komt opnieuw in conflict met de wet. Scotland Yard wijst psychiater Andrew Glass (David Morrissey) aan om haar te schaduwen. Er slaat een vonk over tussen de twee en er begint een spel van van spanning en verleiding.

In de film is ook een rol weggelegd voor Charlotte Rampling (Swimming Pool, Sous le Sable), David Thewlis (Naked, Divorcing Jack) en het jeugdig naakt zal waarschijnlijk komen van de Franse Anne Caillon (foto-link) en de Hongaarse Kata Dobó. Het magazine Time brengt ons een interview met de hoofdactrice:

“We like to think of this as Basic Instinct: The European Version,” zegt Stone. “We were very, very free.” Um, how free? “Am I going to sit around and cross and uncross my legs again? Well, I guess everybody will have to pay their $10 to find out.” But don’t hold your breath for a trilogy. Says Stone: “It would have to be called Basic Instinct 3: It Depends, and they’d have to shoot it in a nursing home.”

Waauw, ze waren “very, very free”. Als de film verder zal gaan dan de originele Basic Instinct (1992) dan stel ik me de vraag waar de grens met een gewone soft-pornofilm zal liggen. Hoe vrijer kan je trouwens zijn als je al poedelnaakt bondage sex kan tonen. Ah, ik weet het, zal Hollywood het mannelijke geslacht tonen. Een taboe die heel moeilijk te doorbreken valt. Als hetero lig je daar niet meteen wakker van, maar het is toch iets wat opvalt. Ik ben dus benieuwd wat ze met die vrijheid gaan aanvangen. Hebben jullie enig idee?

***Related Posts***
27/12/2006: Top 10 Flops van 2006
16/12/2006: De Beste en Slechtste Films van 2006
16/02/2006: De officiële & onofficiële trailer van Basic Instinct 2
06/02/2006: Basic Instinct 2 van ‘NC -17’ naar ‘R’ rated
22/01/2006: Basic Instinct 2: Risk Addiction foto’s
07/01/2005: David Morrissey in Basic Instinct 2 en Sharon Stone krijgt een body-double
10/09/2004: Basic Instinct 2: The Good, The Bad …and the Stupid

***Paul Verhoeven franchise***
30/05/2006: Hollow Man II
19/11/2005: RoboCop remake
03/07/2005: Showgirls 2

***Related Pics***
HQ pics van Sharon Stone: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09 en 10.
HQ pics van Kata Dobó: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08 en 09.

3 Comments

 1. karen

  lol, de nieuwe film van Paul Verhoeven heet Zwartboek en niet Zwartbroek. Je zat al duidelijk met je gedachten in een Basic Instinctsfeertje toen je dit schreef 🙂
  Op Basic Instinct 2 zit ik nu ook niet echt te wachten maar laat ze maar doen en we zien wel wat het wordt.

  Reply
 2. dave

  oeps ! Snel aangepast.
  ;-p

  Reply
 3. TTC

  vond ik een goeie thriller, maar op een vervolg zit ik nu echt niet te wachten, hoor!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *