Al Pacino getipt als Napoleon Bonaparte

Al Pacino droomde al een paar jaar om de rol van de kleine, temperamentvolle Franse keizer Napoleon Bonaparte te spelen, en alles wijst erop dat hij daar misschien binnenkort de kans toe zal krijgen. Regisseur Michael Radford en producer Barry Navidi willen volgende zomer met de productie van start gaan om deze dan tijdens het filmfestival van Cannes in 2007 te presenteren.

Het scenario is gebaseerd op de dagboeken van Betsy Balcombe, een meisje waarop Napoleon verliefd werd tijdens zijn verbanning op Sint-Helena. Het zijn vooral de laatste jaren van Bonaparte die belangrijk zullen zijn voor de verfilming. De film is gebaseerd op de dagboeken van de Britse tiener Betsy Balcombe, op wie Napoleon smoorverliefd was. De twee hadden een relatie, toen ze gevangen zaten in het ballingsoord Sint Helena. Cinematical schrijft:

…it will explore the Frenchman’s later years on St. Helena, where he apparently struck up a friendship with a young British girl. Inevitably, of course, the exiled ex-emperor became “infatuated” with the lass.

Was mijn ontgoocheling groot toen ik dit las. Ik bedoel, hier heb je een charismatische figuur die verschillende veldslagen vocht in soms hachelijke situaties en uiteindelijk zichzelf bekroonde, maar dit laten ze allemaal links liggen. Blijkbaar is men dus meer geïnteresseerd in de romance en baseert men de film op een dagboek van een tiener. Ow, boy…

The Merchant of Venice is een schitterende prent en ik denk dat Radford wel een knappe prestatie kan leveren, maar de film floptje zwaar aan de box-office. Ik hoop dat ze de juiste beslissing hebben genomen, maar als er geen veldslagen in de film zitten vrees ik voor een teleurstellende opkomst. En hopelijk denken de producers niet dat zonder veldslagen de film niet veel zal kosten. Het is een kostuumdrama en daarvoor zijn kostuums en decorstukken voor nodig die gemaakt moeten worden. Denk dus maar aan minstens 30-40 miljoen dollar start-kapitaal. En nog iets, laat alstublieft Al Pacino NIET spelen in het Frans of met een gebroken Frans accent. Het is een ding om authenticiteit na te streven, een andere om uw film belachelijk te maken. Pacino pas parler trop bien Français.. Een gewaarschuwd man…heeft de De FilmBlog gelezen. 🙂

***Related Post***
21/08/2005: Daniel Auteuil als Napoleon Bonaparte

6 Comments

 1. maarten

  leuk nieuws. Ik denk dat Pacino met zijn 65 jaar misschien niet meteen op een paard wil kruipen om zich te storten op de vijand. De film wordt dan wel iets minder sterk en neigt naar een doodgewone romance te gaan. Jammer, maar Pacino is en blijft de Keizer in Hollywood!

  Reply
 2. The Dude

  beetje voorbarig allemaal toch? Alsof je op basis van een dagboek en een romance geen intrigerende film zou kunnen maken. Ik veronderstel dat ze dan ook dieper zullen ingaan op de psyche van de man ipv op veldslagen etc (alhoewel met flashbacks miss). Of die al dan niet flopt aan de box-office zal mij dan pers een worst wezen.

  Reply
 3. Dave

  dat kan je waarschijnlijk bij alle postjes gaan schrijven gezien ik altijd mijn bedenkingen geef alvorens de film uit is. Ik ken veel goede films met een zwakke box-office en vice-versa. Ik zeg gewoon dat de kans groot is dat de film niet zal aanslaan als ze de romance willen accentueren in plaats van bijvoorbeeld de Slag bij Waterloo (ik zeg maar iets). Uiteraard kan een dagboek barsten van de intrige, maar sta me toe dat ik mijn bedenkingen heb op hun keuze, met in het achterhoofd ‘The Merchant of Venice’ (2004) die bij ons nog zelfs geen release krijgt. En of dat nu voorbarig is of niet zal mij een worst wezen.
  😉

  Reply
 4. The Dude

  1 x sta ik het u toe 😉
  Nee maar mijn ervaring is dat als je op voorhand al bedenkingen hebt bij een film je er bevooroordeeld naar gaat kijken. Of bv als er iem tegen je zegt van ‘verdamme man die film moet je zien, orgasmisch goed, formidastisch’, en dan ga je die zien en blijkt ie wel mee te vallen, maar nu ook weer niet je dat. Vandaar weet ik ook liever niet te veel over een film en lees ik de kritieken pas na dat ik hem gezien heb. By the way: heb je Dear Wendy al gezien en wat is je mening daarover?

  Reply
 5. dave

  Wat ik vaak doe is een bioscoopbezoek uitstellen. Ik weet van mezelf dat ik niet zou kunnen genieten van WotW tijdens al die kritieken. Maar zo na 4 weken (let wel een beetje op het popcorn-gehalte of het zou kunnen dat de film al uit de zalen is) is een ideale periode. Geen volk in de zaal en een open mind.
  Dear Wendy ! Trouwens, ik ga normaal naar alle films geen zien met mijn UGC kaart, dus weet je toch niet meer wat over welke film werd gezegd.
  Nieuwe Dogma film, niet? Ik gaan die zo snel mogelijk proberen te zien. I love crazy Bill Pullman !!

  Reply
 6. lovertje

  heb je het boek gelezn dan is de film goed

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *