Elijah Wood, van hobbit naar hooligan

Ik moet zeggen, die jongen heeft echt wel veel acteervermogen. Gisteren had ik het nog over Jessica Simpson, maar zij komt nog niet aan de hielen van Elijah Wood als het gaat over het overbrengen van emoties. Zelfs wanneer je denkt dat hij fysiek niet geschikt is voor een rol, zoals bij de recente Hooligans, een film van regisseur Lexi Alexander die in beeld brengt wat er gebeurt wanneer de hardcore voetbalfans van Team A tegenover Team B komen te staan in de buitenwijken van Londen, dan pakt de 24jarige acteur uit met niets minder dan verbluffende authenticiteit.

Elijah kreeg zijn eerste rolletje in Back to the Future II. Een rol van grotere betekenis kreeg hij in 1990 met Avalon, een film die vier Oscarnominaties kreeg. Vanaf dat moment maakt Elijah echt carriere. Hij speelt in 1991 in Paradise, in 1992 in Radio Flyer en in Forever Young.

In 1993 verschijnt Elijah naast Macaulay Culkin in The Good Son en in 1994 in North. North was in principe een geflopte film. Het enige goede was volgens de critici Elijah. Dat Elijah als kind bekend is geworden en daardoor minder kans zou hebben als volwassen acteur, is geen probleem gebleken. Hij speelt in grootse films als Deep Impact en The Faculty. Zijn grootste succes is uiteraard The Lord of The Rings geweest. In de triologie speelt Elijah de rol van Frodo, een jonge hobbit en geadopteerde neef van Bilbo Baggins. In zijn missie om Midden-Aarde te verlossen van de Ene Ring, ziet Frodo dat hij het verloop van de toekomst verandert. Maar ik ga ervan uit dan de bezoekers van deze blog op zijn minst deze trilogie 1 keer hebben gezien.

Sommige films wegen zo zwaar op de carrière van een acteur dat ze soms weinig aanbiedingen krijgen voor andere films, en dat was gevreesd voor Elijah. Desondanks wordt hij gecast voor een kleine rol naast Jim Carry en Kate Winslet in Eternal Sunshine of the Spotless Mind en krijgt hij een rol in Hooligans.

Hooligans, die in sommige landen de alternatieve titel Green Street krijgt, gaat over een Amerikaanse student (Elijah Wood) die van Harvard gestuurd wordt. Hij reist daarna naar London en komt terecht in de hooligan scène. Hij sluit zich aan bij West Ham United en raakt verzeild in de strijd tussen de hooligans van West Ham United en Millwall. Geniet alvast hier van de trailer. De film is bij ons in de zalen vanaf 12 oktober 2005.

***Related Sites***
Imdb: Hooligans (2005)
Officiële site: hooligansthefilm.com
Pics: Out Now
Trailer: green_street_trailer.mov (330k).

***Related Pics***
Elijah Wood (always.ejwsites.net): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8.

4 Comments

 1. |sm|

  de trailer spreekt mij aan! heb hem wel niet uitgekeken omdat ik nog niet teveel wou zien van de film! 🙂

  Reply
 2. Mike

  Ziet er wel een leuk filmpje uit.

  Bij de weg, je ben zijn rol in Sin City vergeten :p

  Reply
 3. |sm|

  inderdaad! en daar heeft hij da ook heel erg goe gedaan!!!

  Reply
 4. Rosieke

  Ik ben zo geen voetbalfan, maar die film spreekt me wel aan! Hij ziet er wel nog altijd heeeel jong uit vind ik.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *