Batman vs. Superman

Een verhaal dat al een tijdje circuleert, maar tot op vandaag onbevestigd blijft, is de Batman vs. Superman film. In een kort gesprek met Christian Bale zei de acteur dat er nog 2 andere Batman-films op til stonden én een ontmoeting met Brandon Routh.


Batman Begins © Warner Bros. / Superman Returns © Warner Bros.

Ik hoop dat het er van komt, maar ik stel me toch heel wat vragen. Een batman-film en een superman film zijn visueel heel herkenbaar. Als het donker en duister is, hebben we te maken met de wereld van Bruce Wayne. Als het helder is met blauwe hemel, dan hebben we te maken met Clark Kent. Hoe ze die twee totaal verschillende atmosferen met elkaar zullen verzoenen is nog de vraag. Laat staan dat Batman eerder gotisch-industrieel is, terwijl superman in een biotoop van een hedendaagse Metropolis leeft. En daarbovenop worden de wetten van de zwaartekracht in batman iets meer gerespecteerd dan bij superman. De wereld is er iets grilliger, kouder en realistischer dan bij superman. Superman vertoont eigenlijk een grotere verwantschap met de wereld van Peter Parker (spiderman).

Hoe dan ook, de twee levensstijlen kunnen vonken geven op het scherm. Ze zijn elkaars tegenpool maar streven beide voor rechtvaardigheid. De ene gebruik zijn superkrachten met een naïve boy-scout mentaliteit, de andere is eigenlijk een soort cynische outlaw die als een detective zijn intelligentie gebruikt om zijn tegenstander te slim af te zijn. We zullen afwachten. In ieder geval zijn hier en hier een aantal setfoto’s van Superman Returns.

4 Comments

 1. |sm|

  iets anders: die **related posts** gaat dat automatisch of moet je dat handmatig doen?!
  ik vind dat dus superhandig!
  en zeker op zo’n blog als de jouwe!!

  Reply
 2. dave

  dit is hier skynet zulle. Niets is hier automatisch. Maar gezien al mijn artikels zijn onderverdeeld in categorieën is het voor mij gemakkelijk om pagina’s met elkaar te linken via codes die ik heb staan op een word-document.

  Reply
 3. |sm|

  awel, ik vind dat vree goe gezien van u!
  misschien een ideeke om nog eens aan de oren van skynet te zagen!!!

  Reply
 4. dave

  die hun oren zitten verstopt …

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *