Matthew Perry en George Lopez in CHiP’s

Net zoals ze regelmatig eens een cover maken van een populair muzieknummer, worden populaire tv-series uit de jaren ’70 ook wel eens in een nieuw kleedje gezet. Zo hebben we onlangs nog een pastiche van Starsky & Hutch gezien met Ben Stiller en Owen Wilson, binnenkort is het de beurt aan CHiP’s, de twee glimlachende agenten van de California Highway Patrol. De knappe Ponch en Jon zullen dus terug zijn op hun moto met de zonnebril, de helm, de strakke broek met streep, de laarzen en de shirts met korte mouwtjes. Hier zijn nog wat afbeeldingen: 1, 2, 3 en 4.

Volgens FilmForce is het de oorspronkelijke ster van de serie, Erik Estrada (Frank ‘Ponch’ Poncherello), die de machine in werking heeft gezet door te praten met acteur en stand up comedian George Lopez over een CHiP’s film. Ook Friends acteur Matthew Perry is aangesproken voor de rol van Jon. Het ziet er dus naar uit dat het dezelfde richting uitgaat als de Starsky & Hutch film en het dus voornamelijk komisch zal worden.

Ik begrijp waarom ze opnieuw kiezen voor een humoristische aanpak. Het ligt voor de hand. Je krijgt met een dergelijk formaat meer bezoekers en het verhaal hoeft niet té ingewikkeld zijn. Want, wat moet je anders vertellen. Twee flikken die op de snelweg een verkeersongeval in goede banen leiden. Hmmm, dat is meer iets voor ‘De zware voet’ op VTM. Persoonlijk had ik er een knappe actiefilm van gemaakt. Uiteraard kost dat iets meer geld maar ik denk dat er genoeg materie te rapen valt voor een knappe actieprent in de stijl van Lethal Weapon. Het vrolijke melodietje van de serie zou dan wel aangepast moeten worden. Zijn er nog fans van CHiP’s en wat denken die erover?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *