Fox Animation met Ice Age 2

De samenwerking tussen Disney en Pixar heeft alleen maar knappe films afgeleverd: Toy Story, A Bug’s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo en recentelijk de winnaar van de Oscar voor ‘Best Animated Film’: The Incredibles. Maar de samenwerking zal een einde kennen na de animatiefilm Cars. Kwatongen beweren dat Disney, die houder is van de rechten op de sequels van Finding Nemo, Monsters Inc., The Incredibles, Toy Story en Cars, liever de inkomsten op die films niet willen opdelen.

Een film die volledig in handen lag van Fox Animation van 20th Century Fox (en niet zoals eerder vermeld – Pixar – bedankt voor de correctie Benjiman) was Ice Age. Niet meteen beter dan de Pixar films, maar toch een flink staaltje 3D-animatie met visueel geslaagde en grappige momenten.

Bij het zien van de teaser trailer van Ice Age 2 merk je dat Fox ook zijn mannetje kan staan en zeker niet moet onderdoen voor andere studio’s. Ze hebben trouwens ook de animatiefilm Robots geanimeerd. En dit allemaal na hun zware financiële problemen voor de studio bij aanvang van de “21st century”, vooral met de slechte score aan de box-office van Titan A.E..

Bij de stemmen zien we Denis Leary, John Leguizamo en Ray Romano. Klik hier voor de teaser.

Update 27/12/2005: De deal tussen animatiestudio Pixar en Disney, waarbij Disney de voornamelijk distributietaken op zich nam en de rechten had om vervolgen te maken op de films, zou eigenlijk na Cars (eind juni in de bioscopen) afgelopen zijn maar het lijkt er steeds meer op dat de twee toch gezamenlijk door zullen gaan.

Het was al langer bekend dat de twee partijen positieve gesprekken voerden, en inmiddels zijn die zo ver gevorderd dat er nog slechts één heikel punt is: Circle 7, een door Disney opgezette “geheime” animatieafdeling die zich concentreert op de Pixar-sequels zonder Pixar erbij te betrekken. Momenteel zijn Toy Story 3 (2008), Finding Nemo 2 en Monsters, Inc. 2 in ontwikkeling, en Pixar wil daar graag creatieve invloed op hebben, iets wat met de huidige stand van zaken niet mogelijk is. Gezien de kwaliteit die Pixar de afgelopen jaren heeft geleverd lijkt het waarschijnlijk dat Disney hier wel een oplossing voor wil vinden.

3 Comments

 1. Ofanders

  Bedankt voor de tip !!!

  Reply
 2. Sine Metu

  ik vind dat disney belachelijk doet. ik vond het al erg dat ze zich zoveel gemoeid hebben met finding nemo. de vis moest er zo “verkoopbaar” mogelijk uitzien, alsook de andere beestjes.
  ge gaat mij nie zeggen dat ze het zich niet kunnen veroorloven om de inkomsten te delen?
  bah!

  Reply
 3. dave

  het filmwereldje is er ééntje van haaien. En er is veel concurrentie. Animatiefilm is trouwens een intensieve en kostelijke bezigheid. Nu, ik denk dat Pixar op dat gebied creatief genoeg is om zijn eigen reeksen uit te bouwen, met nieuwe verhalen. Animatiefilm is eigenlijk nog een vrij onontgonnen terrein waar men nog heel ver mee kunnen gaan (verder dan cinema).

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *