The Legend of Zorro, overbodige sequel?

Het goede nieuws is dat Antonio Banderas, Anthony Hopkins en Catherine Zeta-Jones opnieuw zijn samengekomen onder de hoede van James Bond regisseur Martin Campbell voor de nieuwe The Legend of Zorro.

En het mag gezegd worden, de eerste Zorro film, The Mask of Zorro, was verre van slecht, ook al is het een zeer commercieel en afgelikt Hollywood product van het lichte genre met typische afwisseling tussen romantiek en actie. Maar de prent had als troef een gezonde portie humor van uitstekende kwaliteit. En dat is tegenwoordig een rariteit geworden. The Legend of Zorro wordt bij ons verwacht op 5 november 2005.

Korte inhoud: We bevinden ons in het jaar 1850 en onze held met zwarte cape staat voor de gevaarlijke missie van zijn leven. Na zijn hulp om van California de 31e staat te maken van de Unie, heeft Zorro (Banderas) de belofte gegeven aan zijn vrouw Elena (Zeta-Jones) om zijn geheime identiteit op te geven en een normaal leven te leiden als Don Alejandro de la Vega. Wanneer hij twijfelt, riskeert hij dat zijn gezin uiteen wordt getrokken. Op dit moment hebben dezelfde krachten die California niet bij de VS wilden, samengeklit om een gevaar te ontketenen die al 500 jaar in de maak is, en die wel eens de gehele geschiedenis drastisch kan wijzigen. Alleen Zorro kan die alarmerende koerswijziging verhinderen.

De scenaristen Roberto Orci en Alex Kurtzman hebben trouwens in Hollywood de status van “the hottest writer-duo”. Dit is ondermeer te wijten door hun samenwerking met Michael Bay aan zijn nieuwe science-fiction film, The Island, alsook hun verdienstelijk werk op de serie Alias en op het Mission: Impossible III script.

Ik ben trouwens opgelucht om Banderas nog eens in actie te zien in een film die de moeite zal zijn. Want naast de stem van Puss in Boots in Shrek 2, heb ik zo niet meteen opmerkelijke filmrollen in mijn hoofd. Met deze sequel zou alles opnieuw in de plooi vallen. Alle ingrediënten zijn namelijk aanwezig voor een intelligente kaskraker. Maar of dit de zoveelste overbodige sequel zal worden blijft de vraag, want de eerste film heeft alles eigenlijk netjes afgerond. Ook de charme van Anthony Hopkins zal wegvallen gezien hij niet meer kan terugkeren voor het tweede deel (zie The Mask of Zorro)…

***Related Posts***
22/05/2005: ontgoochelende trailer van Legend of Zorro
05/02/2005: Martin Campbell regisseert 21e Bond
06/07/2004: De scenaristen van Mission Impossible 3

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *