The Wallace & Gromit Movie

Er bestaan verschillende vormen van animatie; 2D, 3D, en stop motion. Deze laatste vorm betekent letterlijk dat de beweging wordt stopgezet. Met andere woorden; je filmt een pop, stopt de camera, verandert de positie van de pop, en filmt opnieuw. Na een aantal takes lijkt het of het beeld uit zichzelf te bewegen. Een van de betere plasticine (klei) animaties zijn Chicken Run en Wallace & Gromit, twee producties trouwens van het bekende Aardman huis.

En dit laatste duo is terug met een lange film: The Wallace & Gromit Movie: Curse of the Wererabbit (2005). Ja, de titel maakt deel uit van hun charme. Bij de gaststemmen van de film horen we Helena Bonham Carter en Ralph Fiennes.

Wallace en zijn trouwe hond, Gromit, gaan op onderzoek naar het mysterie van de ‘plantenvernietiger’ in de buurt, die wel eens de jaarlijkse Reuze Groenten Wedstrijd om zeep kan helpen.

Dit is in ieder geval een van de grappigste animatie reeksen die ik ken. Het heeft eveneens een verfrissende authentieke kwaliteit die ons de CGI explosies een beetje doen vergeten. Maar het neemt ongelofelijk veel tijd in beslag om een dergelijke animatiefilms te maken. Daarom zijn er zo weinig, maar als die uiteindelijk opduiken zijn ze meestal wel de moeite. Ziehier de trailer.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *