Aziatische Horror herwerkt

Ik hou enorm veel van Aziatische horror. Maar het Amerikaanse mainstream-publiek kan deze gewoon niet verteren en dat is te zien aan de geringe box-office in de VS en de ijver van een aantal studio’s om al die films op te kopen en opnieuw te verfilmen met meer middelen en volgens een vertrouwelijk patroon.

Je kunt voor of tegen zijn, maar als de film wordt hermaakt door dezelfde regisseur blijft dit toch in de meeste gevallen een getrouwe weergave van het origineel. Je moet gewoon de soms zwakke acteursregie erbij nemen, want meestal spreken de regisseur maar half Engels. Volgens Coming Soon zou The Grudge 2 (2006) dan ook opnieuw geregisseerd worden door Takashi Shimizu in een productie van Sam Raimi en Rob Tapert. Een remake blijft wel een remake, en vooral bij dergelijke films voel je echt het verschil. Gemengde gevoelens dus.

Maar uiteraard liggen er nog een hele hoop remakes te wachten, zoals binnenkort deze van Dark Water met Jennifer Connelly. Ook de remake van The Entity en Out zijn klaar voor een veramerikanisering. Maar ook The Departed (door niemand minder dan Martin Scorsese, met DiCaprio en Matt Damon – wow !) en The Eye in een productie van Tom Cruise, beste mensen. Helaas zijn bij deze remake de gebroeders Pang, die een schitterende originele film hebben afgeleverd, niet in aanmerking gekomen.

Eén van mijn favorieten uit 2004, Old Boy, zal ook onder het mes van de mainstream smaak vallen. Drie schrijvers zijn momenteel bezig met de herwerking, ook al hebben ze de bijna perfecte film. Ik vermeld ook nog even Chaos van Hisashi Saito, geregisseerd door Jonathan Glazer, met niemand minder dan Robert De Niro. Toch opmerkelijk allemaal, niet? Maar je stelt je achteraf wel de vraag wat er zo allemaal “Lost in Translation” is …

***Related Posts***

28/10/2006: The Grudge review
31/08/2006: Sarah Michelle Gellar is verzot op horror
28/08/2006: The Grudge 2, trailer, pics, webisodes

2 Comments

  1. karen

    Japanse horror kan mij ook wel bekoren, ik heb net nog naar Dark Water gezien. En ik heb ook nog Ju-On 2, Ringu 2 e Battle Royale 2 liggen. Naar Phone ben ik nog op zoek en dankzij je bericht heb ik er weeral wat tips bij 🙂

    Reply
  2. Leach

    inderdaad, zeer leuk, maar ook wel weer uitgemolken…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *