A Scanner Darkly met Keanu Reeves

Alles wat ook maar iets te maken heeft met Philip K. Dick heeft mij altijd kunnen boeien. Naast Isaac Azimov is deze SF-schrijver minstens even geniaal, en de verfilming van zijn oeuvre heeft tot nu toe al een paar uitzinnig knappe films opgeleverd, denk maar Blade Runner, Total Recall of Minority Report. Trouwens, indien Hitchcock ooit had gedacht om een science-fiction te maken, dan had hij dat zeker willen doen op basis van de verhalen van K. Dick. Een onschuldige die een misdaad in de schoenen krijgt geschoven is voor beide mannen een gewaardeerd onderwerp.© Warner Bros.

Nu is er een nieuwe in de maak volgens IMDB, namelijk A Scanner Darkly, die eind 2005 in de zalen zal komen. Het verhaal ontrolt zich uiteraard opnieuw in de toekomst, in een Amerika die de strijd heeft verloren tegenover de drugshandel. Undercover agent Fred (gespeeld door Keanu Reeves) is, zoals vele andere politiemensen, verslaafd geraakt aan de populaire drug Substance D, waarbij het neveneffect een ‘gespleten persoonlijkheid’ oplevert. Fred is dus bijvoorbeeld ook Bob, geen alcoholvrije bestuurder, maar wel een gestoorde drugsdealer. Samen met de hulp van zijn officiers zal Fred er alles aan doen om Bob te klissen en zijn drugsoperatie op te doeken.

Het klinkt opnieuw als muziek in de oren, en wat nog meer aanslaat bij de verfilming zijn de eerste beelden die er geweldig uitzien. Voor de film werd een nieuwe techniek toegepast waarbij de beelden van de acteurs bewerkt werden door grafische artiesten, waarbij de personages opnieuw werden geanimeerd.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *