The Lord of the Rings, terugkeer naar de roots

Dit is samen met enkele verfilmingen van spetterende games, het beste eindejaarscadeau wat een filmfreak kan krijgen. Zo blijkt dat de cast van Lord of the Rings instemmen op het verzoek van regisseur Peter Jackson om opnieuw samen te komen voor de verfilming van The Hobbit (2009).

Dit zou pas goed nieuws zijn. Er waren reeds een paar geruchten voor de verfilming van de
film, maar ik zag niet meteen buiten Jackson, wie deze film in goede banen kon leiden, gezien de visuele rijkdom van LOTR nu gewoon moest geëvenaard worden. Anders zou de film gewoon afgebroken worden als een minderwaardig derivaat van de trilogie, en meteen floppen aan de box-office. Maar dit gevaar lijkt nu wel geweken. Voor de mensen die niet meteen ingewijd zijn met de fantastische literatuur van Tolkien; The Hobbit is eigenlijk een lang uitgevallen proloog op de LOTR die het leven en de cultuur van de Hobbit uiteen zet. En er viel zoveel over te vertellen dat het een apart boek werd. Peter Jackson heeft nu plannen om dit boek in een verhaal te gieten en dit te verfilmen. Een prequel dus, jaja, het blijft de gewone gang van zaken. Het zou trouwens een ideale gelegenheid zijn om de acteertalenten van Andy Serkis (Gollum) te bewonderen, voor zijn transformatie.

Het enige obstakel zal hoogstwaarschijnlijk de rechten van de film zijn, gezien deze nu liggen bij MGM en New Line. Wie zal de kip met de gouden eieren afstaan? Daar zal serieus verder over worden gelobbyd, en deze discussies zijn al bezig sinds het begin van Fellowship. En uiteraard bij prequels is er altijd de vraag hoe ze met de leeftijd zullen omspringen. Welke acteurs zullen de rollen vertolken? Zal Ian McKellan en Ian Holm opnieuw van de partij zijn? En hoewel Christopher Lee voor ons eeuwig zal leven, zal hij als acteur op +84 jarige leeftijd misschien niet meer op volle krachten zijn, moesten ze de Necromancer op het scherm willen brengen…


***Related Posts***
29/04/2008: Ian McKellen en Andy Serkis in The Hobbit 1 & 2
24/12/2007: Peter Jackson zal The Hobbit produceren
14/01/2007: Peter Jackson krijgt The Hobbit niet !
24/11/2006: The Hobbit met Peter Jackson of Sam Raimi ?
31/10/2005: Five things that sucked about Lord of the Rings

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *