Splinter Cell the movie

games,splinter cell,tom clancy,peter berg,john j mclaughlin,sam fisher,michael ironsideEn het goede nieuws blijft maar binnenstromen. Paramount heeft zojuist de rechten opgekocht van Splinter Cell, naar het personage van Tom Clancy en eveneens naar het uitzinnige spel van Ubisoft.

Volgens de redactie van Coming Soon zou acteur en regisseur Peter Berg de touwtjes van de film in handen nemen, waar ik mij volledig in kan vinden. Berg zou een scenario aan het schrijven zijn samen de Splinter Cell game-scenarist John J. McLaughlin. Het wordt dus een mengeling tussen de stealth-actie uit het spel met een dynamisch, origineel en goed uitgewerkt personage.

Voor diegene die het spel niet kennen, wel Splinter Cell is een stealth-spel (stealth~geruisloos), waar je als spion in stilte ergens binnensluipt om een terroristisch gevaar onschadelijk te maken, en indien daartoe een noodzaak is, de mogelijke tegenstand op te ruimen. Het spel is niet alleen goed omwille van zijn actie, maar eveneens omwille van zijn uitgekiende design. In het spel doen ook een heleboel bekende stemmen mee zoals Michael Ironside als de spion Sam Fisher. Neen, hij zal het personage niet vertolken in de film, maar zal waarschijnlijk wel een andere rol toegediend krijgen. Dennis Haysbert daarentegen, die we uiteraard kennen als de president uit de serie 24 en die de stem is van Sam Fisher’s baas en de leider van de black op’s in het spel, zou wel eens dezelfde rol kunnen vertolken in de nieuwe film.

Ubisoft heeft reeds 6 miljoen exemplaren verkocht van het populaire stealth-spel en het derde deel, Splinter Cell: Chaos Theory, moet in maart van 2005 uitkomen. Nu nog wachten op de verfilming van het spel Max Payne!

7 Comments

 1. robbie_wax

  Dit kan echt een knappe film worden, maar ik vrees dat Michael Ironside te oud is voor het karakter. Ik kijk hier toch wel naar uit !!

  Reply
 2. dave

  Dag Robbie,
  hij is inderdaad te oud voor de hoofdrol, maar niets belet de regisseur om hem te casten als bijrol. Hij is gewoon schitterend!

  Reply
 3. Garincha

  yea splinter cel looks cool like a movie lol

  Reply
 4. michiel

  ik denk dat Bruce Wills past voor die film. nog wat haar.

  Reply
 5. Maks.M

  Nou, ik denk niet dat hij daar te oud voor is. Ik bedoel, Die Sam Fisher Gast is is toch ook al best oud? Dus.. alleen dan nog een pruik 😀

  Reply
 6. MAshie

  Yeah, er komen komende jaren best veel films over bekende spelletjes kijk maar op wikipedia, Halo, Splinter Cell, en dan ook nog Jitman(al uit) en waarschijnlijk nog Rainbow Six. 😀

  Reply
 7. hier nog een fan van de game

  ja die film daar ben ik al lang op ant wachten tot er ene komt ik kijk er naar uit want ik heb de games al uitgespeeld

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *