Conan the Barbarian 3 voor Schwarzie ?

Crom, I have never prayed to you before, I have no tongue for it. No one, not even you will remember if we were good men, or bad; why we fought or why we died. What matters now is that two men stood against many. Valor pleases you Crom, so grant me one request, grant me revenge! And if you do not listen, then to hell with you.

Er bestaat geen andere cult-klassieker dan Conan the Barbarian (1982), met zalige vertolkingen van oa. de nog naïve Schwarzenegger, de imposante James Earl Jones, de mysterieuze Max von Sydow en uiteraard de sexy Valeria Sandahl Bergman – die volgens de audiocommentaar op de DVD (van Arnold en regisseur John Milius) op een dag meer stuntmannen naar het hospitaal stuurde dan de gehele vechtende cast tijdens de productie. (Een DVD die trouwens elke filmfreak op zijn schouw moeten hebben staan) Je kan maar smoor worden op een dergelijke vrouw die kloppen uitdeelt, paard kan rijden, speren werpt, een vurige attitute tentoonspreidt, een gespierd voorkomen heeft en GEEN reclame maakt voor maandverbanden.

Conan the Barbarian is misschien al 23 jaar oud, maar het heeft nog altijd niets van zijn charisma verloren. Misschien is het vooral een film voor de jaren ’70 generatie, maar ik kom nog regelmatig mensen van andere leeftijdsgroepen tegen die ook veel smaak voor cinema hebben en wild zijn van Conan. Wie kan er trouwens de genialiteit van een Ron Cobb (art direction) ontkennen? Wie kan weerstaan aan de opera-achtige score van Basil Poledouris? Wie gaat niet rillen van die uitzinnige namen Thulsa Doom, Subotai of King Osric? Door velen omschreven als de beste fantasy film uit de beginjaren 80, door andere omschreven als een politiek statement tegen het fashisme; Conan inspireert zowel jong en oud.

Conan the Destroyer (1984), van Richard Fleischer (die ook het verschrikkelijke Red Sonia regisseerde) was daarentegen een miserabele poging om de magie uit de originele film te evenaren. Maar, nu zou blijken dat John Milius het geld heeft bijeengekregen om deel 3 van Conan te draaien, althans volgens FilmForce. Het project zou de titel dragen King Conan, Crown of Iron. En afhankelijk van de herverkiezing van de gouverneur zou Arnold opnieuw deelnemen aan het grote avontuur. Eerder was er zelfs sprake van een Terminator 4.

Na de Hollywood remakes van de grote griekse en romeinse verhalen, zou het misschien eens tijd worden om de barbaren uit de kast te halen. Ik ben in ieder geval benieuwd naar het resultaat. Wie uiteindelijk de hoofdrol zal spelen is nog niet duidelijk. Schwarzie is een beetje oud aan het worden en zou een soort mentor kunnen zijn. De enige acteur die momenteel de job zou aankunnen is The Rock,…bij gebrek aan beter. Toch blijf ik eerder sceptisch dat deze film zal gemaakt worden door John Milius. De man heeft geen deftige film meer gemaakt in de laatste 15 jaar en ik zie Arnold nog eerder terugkomen als Terminator dan als Conan (laat staan een bijrol in Conan). Maar alles is mogelijk, zelfs een Rocky 6 of een Rambo IV als je de geruchten mag geloven.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *