De FBI Top 10 van de moord- en doodslagzaken

Met Die Hard 4 onderweg (nu vrijwel zeker dat het zal draaien rond McClane die ontvoerd zal worden naar de Amazone en er zal proberen te ontsnappen), kon ik het niet laten om dit hier even te posten. Elk jaar wordt door de Amerikaanse FBI meer dan 36.000 onderzoeken uitgevoerd naar moord- en doodslagzaken. Als sarcastisch leedvermaak wordt na het verloop van het jaar een top 10 opgemaakt van de meest bizarre zaken. Dit is te zot om waar te zijn, maar de feiten die onderaan vermeld worden zijn dus niet verzonnen. Laat dit u echter niet op ideeën brengen.

10. Alex Mijtus, 36, werd vermoord door zijn vrouw met een dertig centimeter lange vibrator. Mevrouw Mijtus had genoeg van de bizarre seksuele spelletjes van haar man en tijdens een avond “bedpret” schoof ze onverwacht de gehele vibrator in de anus van haar man. De roterende vibrator beschadigde enkele interne organen. Alex Mijtus overleed na enkele uren door bloedverlies.

9. Debby Mills-Newbroughton, 99 jaar oud, overleed toen ze de weg overstak. De oude vrouw zou de dag erna 100 worden, en werd door haar dochter naar haar verjaardagsfeest gebracht in haar rolstoel. De rolstoel werd aangereden door de bestelwagen die de verjaardagstaart kwam afleveren.

8. Peter Stone, 42, werd om het leven gebracht door zijn achtjarige dochter Samantha. De dochter was net zonder eten naar bed gestuurd. De jonge Samantha vond dat haar vader dan ook geen eten mocht krijgen en gooide een grote hoeveelheid rattengif in haar vaders koffie. Vader overleed na een enkel slokje. Samantha kreeg een voorwaardelijke straf omdat de rechter oordeelde dat het meisje de gevolgen van haar daad niet kon overzien. Een maand later werd de straf omgezet in een onvoorwaardelijke straf, omdat ze haar moeder op dezelfde manier om het leven trachtte te brengen.

7. Javier Halos werd door zijn huisbaas om het leven gebracht met een wc-bril. Halos had een huurachterstand van acht jaar. Huisbaas Kirk Weston sloeg de huurder dood met een wc-bril nadat hij zich realiseerde hoelang Javier Halos zijn huur niet betaald had.

6. Mummod Foli, een 22-jarige barman, werd door een gangster de dood in gedreven nadat hij per ongeluk het drankje van de gangster te snel van de bar had gehaald. Deze raakte hiervan zo over zijn toeren dat hij de barman dwong om 27 liter cola te drinken. Dit werd de barman fataal.

5. Helena Simms, echtgenote van de bekende nucleaire wetenschapper, Harold Simms, werd door haar echtgenoot vermoord nadat deze ontdekte dat zijn vrouw een amourette had met de buurman. Harold smeerde de oogschaduw van zijn vrouw in met een hoog radioactieve uraniumoplossing. Dit leidde tot haar dood, drie maanden later. Hoewel Helena Simms tal van > > lichamelijke klachten kreeg, waaronder gewichtsverlies, haaruitval en zelfs het verlies van haar oorlel, bezocht zij nooit een huisarts.

4. Sergeant John Joe Winter vermoordde zijn overspelige vrouw door haar auto vol te laden met trintynitraat. De 750 kilogram explosief materiaal werd op afstand door de sergeant tot ontploffing gebracht. De ontploffing was zo sterk, dat deze tot op 15 kilometer te zien was. > Van de auto en het slachtoffer werden geen sporen teruggevonden. Wel was er een 55 meter diepe krater en miste men er meer dan 500 meter wegdek.

3. Michael Lewis vermoordde zijn homoseksuele partner na een ruzie. Hij drogeerde zijn vriend Tony Berry en kleedde hem aan in een groot “whiteboard”. Op het bord stond aan de ene kant de tekst DEATH TO ALL NIGGERS! En aan de andere kant GOD LOVES THE KKK. Lewis reed zijn vriendje naar de New Yorkse “zwarte” wijk Harlem en zette hem daar uit de auto. In tegenstelling tot John McClane in Die Hard with a Vengeance was Tony Berry in minder dan 2 minuten vermoord.

2. Mary Dridely, Joseph Coles en Haven Gillies kwamen om het leven toen zij langs een hotel in New York liepen. Zij werden om het leven gebracht door de zevenjarige David Smee en zijn zes jaar oude zusje. De twee kinderen waren enige uren door hun ouders alleen achtergelaten op de zevenentwintigste verdieping van het hotel. De kinderen verveelden zich en besloten om te proberen “de kleine mieren die daar beneden liepen” te raken. De kinderen begonnen met fruit, maar eindigden via diverse huishoudelijke apparaten bij stoelen en televisies.

1. Gail Queens, 23 jaar oud, werd door haar vriendje Matthew Kellaway vermoord omdat ze weigerde met hem te vrijen. Kellaway was verzorger in de dierentuin en had zijn vriendin uitgenodigd om een keer aanwezig te zijn bij het voederen van de leeuwen. Matthew Kellaway leidde zijn vriendin naar een kamer met een grote glazen ruit en vertelde haar dat ze zo de maaltijd op een veilige manier van dicht kon bijwonen. Opeens zag het meisje mensen aan de andere kant van de ruit staan. Ze tikte tegen het raam en schreeuwde tegen hen dat ze aan de verkeerde kant van het raam stonden. Op het moment dat ze zich realiseerde dat zij zelf degene was die aan de verkeerde kant stond, werden er drie hongerige leeuwen de ruimte binnen gelaten. Gail overleed na twee dagen in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

2 Comments

 1. Kristien

  En, interessante ideetjes kunnen opdoen ?

  Reply
 2. Dave

  Nu heb jij ze ook allemaal gelezen dus zal ik met andere voor de dag moeten komen.
  😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.