Maffiafilm Gotti met John Travolta een paar weken voor release geschrapt

Vreemde toestanden in Hollywood, waar een film een paar weken voor zijn release wordt geschrapt. Het gaat om Gotti (2018) van Kevin Connolly, de nieuwe prent met John Travolta.

gotti_2018_poster.jpg

Korte inhoud: De film vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Gotti. John Gotti (John Travolta) was hoofd van de maffiafamilie Gambino, die in zijn tijd de grootste en machtigste misdaadorganisatie van het land was. Bekend als de “Dapper Don” maakte John’s flamboyante en uitgesproken persoonlijkheid hem tot een van de meeste bekende gangsters van de 20e eeuw. Hij overleed in 2002 aan de gevolgen van kanker terwijl hij een levenslange gevangenisstraf uitzat.

Dit is niet de eerste film over de beruchte maffia familie, zo was er eerder al Gotti (1996) met Armand Assante. De reden waarom deze film nu is afgevoerd terwijl de trailer er eigenlijk wel goed uitziet, is op dit ogenblik nog een mysterie. Heeft de studio een dreigbrief gekregen of zijn ze niet overtuigd van de kwaliteit van het product? In ieder geval heeft Lionsgate de distributierechten voor de film, terugverkocht aan het productiehuis voor 4.5 miljoen dollar. De producers van de film wimpelen alle geruchten van de hand alsof dit te maken zou hebben met de delicate inhoud, maar dat de film nu kan gaan voor een bredere distributie.

De film werd opgenomen in de zomer van 2016 en de productie werd afgerond in februari van 2017. En je zou denken dat een film met Travolta toch iets waard is, ook al heeft de film heel wat rotslechte films op zijn naam. Wat mij het meest verbaasde was dat er 37 (!) producers zijn. Het is krankzinnig. Keya Morgan, één van de producers liet weten dat de film een meesterwerkje is en één van de beste misdaadfilms van de laatste jaren. Volgens hem zou niet Lionsgate, maar wel het productiehuis, de stekker hebben uitgetrokken omdat ze dachten dat de film beter verdiende. Persoonlijk lijkt me zoiets weinig waarschijnlijk, want waarom zou je uw release in Oscar-nominatie periode willen laten vallen in de hoop dat Warner of Universal de film wil oppikken. Zoiets zou je doen mocht je al een deal hebben.

Een ander gerucht die de kop opsteekt is dat één van de hoofdrolspelers misschien binnenkort zou aangeklaagd worden in de #MeToo orkaan, en hierbij zouden ze het zekere voor het onzekere hebben genomen. Maar Travolta is de enige echte ster in deze prent, daarnaast zijn er wel rollen voor Kelly Preston en Stacy Keach, maar voor de rest zijn er niet echt veel A-list acteurs. Travolta kwam recent wel in de aandacht nadat hij werd beschuldigd van seksueel ongepast gedrag op een masseur in een Palm Springs hotel in 2000. De zaak werd zonder gevolg gesloten. En nadien was er een nieuwe klacht, deze keer van twee masseurs. De advocaten van Travolta lieten weten dat het om een verzonnen verhaal gaat.

Het scenario werd geschreven door Lem Dobbs en Leo Rossi. Hieronder is de trailer, laat weten wat jullie ervan denken. De toekomst zal uitwijzen of deze 10 miljoen dollar vinden uiteindelijk nog een distributeur zal vinden.

***Related Post***
10/07/2018: Gotti krijgt een 0% op Rotten Tomatoes


*** Gotti trailer ***

2 Comments

  1. The Dude

    Travolta looks GOOOOD !

    Reply
  2. Christophe

    Ik zag er even Weinstein in verschijnen. Misschien daarom?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *