Eerste trailer van Ghost in the Shell van Rupert Sanders

Pin it!

We hebben er lang op moeten wachten maar hier is dan uiteindelijk de eerste trailer van Ghost in the Shell (2017) van regisseur Rupert Sanders, de verfilming van de anime van Mamoru Oshii en Masamune Shirow.

ghost_in_the_shell_2017_poster.jpg

Korte inhoud: 'Ghost in the Shell' volgt een unieke hybride cyborg, bekend als de Major (Scarlett Johansson), die leiding geeft aan de politie-eenheid Task Force Section 9. Deze eenheid heeft als doel de meest gevaarlijke criminelen en extremisten uit te schakelen. Ze worden vervolgens geconfronteerd met een vijand die het gemunt heeft op Hanka Robotic's cybertechnologie en deze probeert te vernietigen.

En wat meteen opvalt is dat de verfilming heel dicht aanleunt bij de visuals van de comic en dat de film dus wel iets trekt op Blade Runner. Je kunt onmogelijk niet onder de indruk te zijn van de beelden en Rupert Sanders, de man achter Snow White and the Huntsman (2012), was misschien wel de meest geschikte regisseur om deze film in te blikken. Het is een film die behoorlijk wat actie-scènes heeft en speciale effecten, in een visueel verbluffende omgeving. Alles van de production design tot de art direction lijkt te kloppen en de fans van de anime zullen in ieder geval tevreden zijn met de gelijkenissen. Ik ben in ieder geval behoorlijk onder de indruk van het resultaat en had niet verwacht dat ik zo zou uitkijken naar deze release.

De muziek in de trailer vind ik niet werken en ik ben ook niet echt onder de indruk van de poster, die net iets teveel trekt op deze van Aeon Flux (2005) waar iedereen wel voldoende afstand wil van nemen. De grootste kritiek zal nu wel zijn of het ook daadwerkelijk een shot-for-shot remake is van Ghost in the Shell (1995), die eigenlijk al een shot-for-shot verfilming was van de manga.

ghost_in_the_shell_2017_pic01.jpgghost_in_the_shell_2017_pic02.jpgghost_in_the_shell_2017_pic03.jpg

En wie weet, als deze film een succes wordt, gaan de filmstudio's eindelijk eens werk maken van de verfilming van Akira die al een tijdje werd stil gelegd. De toekomst zal het uitwijzen. Ghost in the Shell zou eind maart 2017 bij ons moeten uitkomen.

 

*** Ghost in the Shell trailer ***

Commentaren

  • Indrukwekkend, maar het nut van een shot for shot remake ontgaat me wel wat.

Post een commentaar

Optional