Ghostbusters sequel geschrapt na rampzalige box-office

Het ziet er niet rooskleurig aan de box-office voor Ghostbusters (2016) want het ziet er naar uit dat de film zwaar in het rood zal duiken. Het productiebudget lag op 144 miljoen dollar en daar kwam nog eens een gelijkaardige som bij voor de promotie en distributie van de film. Met andere woorden moet de film ongeveer 288 miljoen dollar binnen halen om nog maar break-even te zijn. Na 4 weken blijven de ‘all female busters’ steken op 180 miljoen dollar en het ziet er naar uit dat het niet veel hoger zal eindigen.

De kwaliteit van een film is niet recht evenredig met de box-office cijfers, dat hebben Transformers ons geleerd, maar toch zullen er heel wat mensen zijn die “I told you so” zullen zeggen. Toch had ik de film véél slechter verwacht en heb er uiteindelijk zelf nog van genoten. Net voor de release was Sony nog hoopvol en kwamen ze meteen naar buiten met het nieuws dat er sowieso een sequel zou volgen op deze Paul Feig reboot. Maar na deze cijfers ligt de sequel zo goed als zeker in de prullenmand.

ghostbusters_2016_flop.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

En zoals we dat vaak horen nadat een franchise ondermaats presteert, wordt er uitgekeken om de franchise via een ander platform te lanceren, met name de animatie-sector. En zo zou er niet alleen gedacht worden aan een animatiefilm én een animatie-tv-serie genaamd Ghostbusters: Ecto Force (2018), beiden onder controle van Ivan Reitman, die ook de productie in handen had van de reboot. De female-cast (Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon en Leslie Jones) waren contractueel verbonden aan de franchise voor 2 sequel films, maar nu deze plannen van de baan zijn is het nog niet zeker of de ladies zullen terugkeren in een geanimeerde versie. Ik verwacht dat ze misschien jongeren zullen gaan met een teenage cast.

Maar de Ghostbusters franchise is zijn naam waardig en er is meer dan de film. Zo is er ook het Ghostbusters game, een thema-park in Dubai en de merchandising, want het is cool om een Ghostbusters t-shirt te hebben. En laten we niet vergeten dat de DVD en Blu-ray ook veel goed kan maken. Dus al bij al zal op het einde van de rit de studio wel winst boeken, ook al hadden ze het liever anders gezien. Een andere film die gespannen uitkijkt naar de cijfers van komend weekend is Suicide Squad (2016), want deze film moet zowaar nog meer ophalen voor een break-even en de film had toch wel wat probleempjes.

*** Ghostbusters trailer ***

4 Comments

  1. Cedric

    Thank God, good riddance !

    Reply
  2. Danny

    Geef mij maar DC movies, zo zie je maar, steeds je eigen gevoel volgen om een film te kijken en niet een recensie volgen 😉 wat een kutfilm!

    Reply
  3. Matti

    DC films zijn kutfilms …

    Reply
  4. Danny

    En zo heeft ieder zijn smaak matti 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *