The Jungle Book (2016) **** Blu-ray recensie

De DVD en Blu-ray van The Jungle Book (2016) is uiteindelijk uitgebracht! NIEMAND had verwacht dat deze film zomaar eventjes een klein miljard dollar zou opbrengen. En de kloof was enorm met de sprookjes-actiefilm The Huntsman: Winter’s War (2016) die op hetzelfde moment uitkwam, die zich moest tevreden stellen met met 164 miljoen dollar (en dat met een productiebudget van 120 miljoen). Anderzijds was er wel niet zo heel veel concurrentie met films als de komische actiefilm Keanu (2016) en de romantische komedie Mother’s Day (2016) met Jennifer Aniston.

the_jungle_book_2016_blu-ray.jpg

Ik had nooit kunnen denken dat een 3D-film gebaseerd op Disney’s The Jungle Book (1967) mij zo zou kunnen bekoren. De beelden van The Jungle Book hebben zelfs iets Spielberg-achtig. Een gelijkaardig onderkoeld gevoel had ik bij de aankondiging van een filmversie van het comic-personage Iron Man. Maar toen ik de eerste trailer van deze adaptatie te zien kreeg, was ik meteen verkocht. Wel, hiervoor is hoofdzakelijk één man te danken, regisseur Jon Favreau. Die kerel is gewoon geniaal!

Korte inhoud: Mowgli (Neel Sethi) is een mensenkind dat door een familie van wolven is opgevoed. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan (Idris Elba) terugkeert in de jungle, ontdekt Mowgli dat hij niet langer meer welkom is. Gedwongen om zijn vertrouwde plek te verlaten, begint Mowgli aan een fascinerende reis naar zelfontdekking en wordt hij bijgestaan door de panter Bagheera (Ben Kingsley) en Baloo de beer (Bill Murray). Onderweg ontmoet Mowgli andere wezens uit de jungle die het ook op hem voorzien hebben.

Disney is nog steeds bezig om als zijn tekenfilms te loodsen naar het witte doek, en met succes. Vorig jaar hadden ze met hun Cinderella (2015) zomaar eventjes 542 miljoen dollar opgehaald tijdens zijn bioscoop-release. Het jaar daarvoor was er zelfs Maleficent (2014) met een recette van 758 miljoen dollar. Het is dus booming-business. En er zitten nog meer projecten aan te komen, met ondermeer Tim Burton en zijn Dumbo (201?), Alex Ross Perry is bezig met een schrijven van een filmversie van Winnie the Pooh (201?) en Reese Witherspoon zou binnenkort te zien zijn in Tinker Bell (201?).

En er zijn ook nog live-action filmversies van Mulan (201?), Pinocchio (201?), Prince Charming (201?) en Genies (201?), de prequel op Aladdin. Het is een nog onontgonnen terrein en de studio’s hebben er hun tanden in gezet.

the_jungle_book_2016_pic01.jpgthe_jungle_book_2016_pic03.jpgthe_jungle_book_2016_pic02.jpg

the_jungle_book_2016_pic04.jpgthe_jungle_book_2016_pic06.jpgthe_jungle_book_2016_pic05.jpg

In de nieuwe Jungle Book film zien we nog meer bekende figuren, dan diegene die we hierboven al hebben voorgesteld. De rol van Kaa zou ingesproken worden door Scarlett Johansson (pics) de python met haar hypnotiserend gesis, en King Louie wordt dan weer ingesproken door Christopher Walken. Ook Oscar-winnares Lupita Nyong’o is van de partij en zij vertolkt de stem van de moederwolf Raksha.

The Jungle Book is ondertussen uitgekomen op DVD en Blu-ray (3D) mét audio-commentaar van regisseur Jon Favreau, naast 3 making of documentaires.

rating

Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 19 december 2016

 


*** The Jungle Book trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *