From Dusk Till Dawn seizoen 1 op Blu-ray

In een periode waarin vampieren en zombie films of series hoogtij vieren hebben ze van From Dusk Till Dawn (1996) van Robert Rodriguez een serie gemaakt. “From Dusk Till Dawn” (2014-) werd ook al geschreven door Rodriguez en de helft van de afleveringen werd ook door hem geregisseerd.

from_dusk_till_dawn_series_2014_blu-ray.jpg

Bij de andere regisseurs zien we ondermeer Eduardo Sánchez – regisseur van The Blair Witch Project (1999), Joe Menendez, Dwight H. Little (Murder at 1600, Marked for Death), Nick Copus en Fede Alvarez.

Korte inhoud: De gebroeders Seth (D.J. Cotrona) en Richie (Zane Holtz) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richie kan zijn slechte kant maar niet beheersen en wordt geconfronteerd met bedreigende hallucinaties. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Robert Patrick) en diens kinderen Kate (Madison Davenport) en Scott (Brandon Soo Hoo). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is met de exotische danseres Santánico Pandemonium (Eiza González). Maar er is uiteraard een reden waarom deze bar enkel en alleen maar ’s nachts open is.

Het is in elk geval geen carbon kopie geworden van de film wat een goede zaak is voor het verdere verloop van de serie. Zo krijgen de visioenen van Richie hier echt wel een compleet andere dimensie, en krijgt elk karakter ook meer gewicht in het verhaal. We krijgen dus meer misdaad-actie te zien en meer campy humor. Toen ik voor het eerst de film zag dacht ik meteen dat er met het verhaal zeker nog een sequel inzat. En deze kwam er ook 3 jaar later met From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (1999) met Robert Patrick in de hoofdrol. Een zwakke straight-to-video B-film in regie van Scott Spiegel, die zelf het verhaal schreef en waarbij Rodriguez op de set aanwezig was als uitvoerend producent.

Het grootste verschil met de doorsnee vampierenfilms is dat deze Latijns-Amerikaanse vampieren afstammen van slangen en niet van vleermuizen. De serie begint ook met een vrouw die in een slangenput wordt geworden. Maar dat is uiteraard niet het enige aantrekkelijke aan het concept. Het is hem vooral te doen rond de waaier aan eigenzinnige karakters, die met deze serie nog eens extra veel tijd krijgen voor verdere karakter-ontwikkeling, iets wat hen enkel maar sympathieker maakt.


from_dusk_till_dawn_series_2014_blu-ray_pic01.jpgfrom_dusk_till_dawn_series_2014_blu-ray_pic02.jpgfrom_dusk_till_dawn_series_2014_blu-ray_pic03.jpg
© Entertainment One

Zowel het acteerwerk als de dialogen zijn van een goed niveau, enkel scheelt er iets met het ritme. Bepaalde scènes duren veel te lang en worden net iets teveel opgevuld met banaliteiten, en andere zaken blijven onduidelijk. Maar de energie zit er wel in en als kijker neem je die kleine schoonheidsfoutjes wel mee. Let wel, het eerste seizoen is geen stand-alone serie, maar een soort introductie-serie. Dit seizoen telt 10 afleveringen, maar het tweede seizoen zou tot 14 afleveringen kunnen lopen.

Op de Blu-ray staan een pak extraatjes met om te beginnen audio-commentaar van de regisseur, scenarist en cast, maar ook heel wat making-of filmpjes en allerhande reportages. Echt wel een editie die de moeite waard is.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 12 april 2015

*** From Dusk Till Dawn season 1 trailer ***

2 Comments

  1. Thierry

    Ik vond het personage van Richie veel beter dan de half grappige vertolking van Tarantino. Voelt wel wat voorspelbaar aan als je de film al hebt gezien.

    Reply
  2. Siska

    Ben hier wel benieuwd naar. Had de trailer al gezien en zag er wel leuk uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *