Frank Miller’s The Spirit trailer

Frank Miller heeft zijn genie aan het werk gezet voor de bewerking van Will Eisner´s legendarische stripverhaal The Spirit (2008), de klassieke actie-avontuur-romance die al even duister is als de wereld van Sin City. Het is het verhaal van een voormalig jonge politieagent die op mysterieuze wijze uit de dood herreist als de Spirit (Gabriel Macht) om de misdaad te bestrijden vanuit de schaduwen van Central City. Zijn aartsvijand de Octupus (Samuel L. Jackson) heeft een andere missie: deSpirit´s geliefde stad met de grond gelijkmaken in zijn eigen streven naar onsterfelijkheid.


The Spirit Eva Mendes 01The Spirit Scarlett Johansson 02The Spirit Jaime King 03The Spirit Sarah Paulson 04

The Spirit jaagt deze koelbloedige moordenaar na van Central City´s vervallen pakhuizen, naar de vochtige catacomben, tot aan de stormachtige waterkant… waarbij hij steeds in aanraking komt met een stel vrouwen die onze gemaskerde strijder of willen verleiden, of liefhebben of vermoorden. Bij elke beweging wordt hij gevolgd door Ellen Dolan (Sarah Paulson), de bijdehante girlnext-door, Silken Floss (Scarlett Johansson), een punk secretaresse en frigide feeks, Plaster Of Paris (Paz Vega), een moordlustige Franse nachtclub danseres, Lorelei (Jaime King), een spookachtige sirene, en Morgenstern (Stana Katic), een sexy, jonge, politieagente. En natuurlijk hebben we dan nog Sand Saref (Eva Mendes), de juwelendief met gevaarlijke rondingen. Zij is de naar de slechte kant overgelopen liefde van zijn leven. Zal hij haar redden of zal zij hem vermoorden?

De trailer ziet er niet uit zoals ik had voorgesteld en is in schril contrast met de teaser op muziek van The Untouchables, en dat is voor mij een teleurstelling wat ik vond die atmosfeer en stijl van die teaser geniaal. Nu weet ik niet echt wat ik er moet denken. Enerzijds ziet het er heel Sin City uit, maar anderzijds zit het mijlenver van de classic noir van Will Eisner. Verwacht dus geen Sin City rip-off maar misschien wel kitsch uit de jaren 80 met minuscule mannetjes die aan de lippen hangen van een vrouw, cheesy karma effecten en een overdosis aan sexy femmes fatales die allemaal bekender zijn dan het hoofdpersonage Gabriel Macht.

Zoals ik zei, Frank Miller is een genie, maar ik hoop dat dit gewoon een slechte trailer was en dat deze neo-noir prent uiteindelijk wel iets is wat ik wil zien. Vanaf 4 februari 2009 gaat de film bij ons in première.

***Related Post***
25/04/2008: The Spirit korte inhoud + eerste poster

4 Comments

  1. Benoit

    Het ziet er grafisch toch wel weer bijzonder sterk uit…
    Toch benieuwd

    Reply
  2. sanne

    Hmmm.. deze trailer bevindt zich op een dunne scheidingslijn tussen origineel en buitengewoon lachwekkend…

    Reply
  3. johan

    ik zie de link tussen de comic en deze film totaal niet..

    Reply
  4. Joh

    Frank Miller is een koning!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *