Top Gun 2 met Tom Cruise ?

Het gerucht van de week is dat er misschien een Top Gun 2 zit aan te komen, 22 jaar na de originele Top Gun (1986). En ja, er is sprake van Tom Cruise in de rol van Lt. Pete ‘Maverick’ Mitchell. We krijgen deze scoop binnen van de mensen van Mail On-Line.

Movie bosses are keen to resurrect the mega-successful 1986 Tony Scott movie, which launched Tom onto Hollywood’s A-list and earned $350million worldwide. An insider tells The Sun: ‘The idea is Maverick is at the Top Gun school as an instructor – and this time it is he who has to deal with a cocky new female pilot.’


Top Gun 001

┬ę Paramount Pictures

The original Top Gun starred Cruise as an cocky aspiring pilot who falls in love with his beautiful instructor, Charlie Blackwood, played by Kelly McGillis.If Cruise agrees to reprise his role, Top Gun II would be a surefire box office hit. The actor’s film career has been remarkably less successful in recent years after previously dominating the highest box offices receipts since the 1980s.

We zitten hier volledig in het Next Karate Kid (1994) syndroom waarbij studiobazen de limieten van hun creativiteit blootleggen. Maar gelijk hebben ze, dit zou de box-office doen rinkelen, zeker ook omdat Tom Cruise nog steeds heel goed geconserveerd is en het niet geheel is uitgesloten om van hem toch de spilfiguur te maken. Is er nog leven na Top Gun? Uiteraard, tenminste als het iets beter is geregisseerd en geschreven dan die rotzooi van een Stealth (2005). En Tom Cruise blijft hopeloos zoeken naar een nieuwe doorbraak gezien hij met de dag steeds minder populair is. In ieder geval is de keuze van een vrouwelijke piloot zeker geruststellend voor de homofiele geaardheid van de acteur, remember Quentin Tarantino en zijn analyse over Top Gun and Going the Gay Way ­čÖé

Top Gun 002

┬ę Paramount Pictures

Als het script echter op de ballen trekt en de regisseur niet in staat is om de franchise relevant te maken voor een hedendaags publiek, dan vrees ik een beetje voor de zware terugslag op de carri├Ęre van Cruise. Ik zou, mocht ik hem zijn, zeer goed nadenken alvorens in te stemmen. In hoeverre kan je trouwens afwijken van de oorspronkelijke premisse van ‘student meets teacher on his/her path to become the best of the best’? Of kan Maverick zich plots oog in oog bevinden met een aantal alien-battleships? We zullen moeten afwachten hoe deze sequel vorm krijgt. Maar op het principe van een Top Gun sequel, zijn jullie voor of tegen?

Update 25/07/2008: Dat Tom Cruise zich zou voorbereiden op de sequel van de hitfilm Top Gun uit 1986, wordt tegengesproken door filmbazen. Volgens verscheidene Amerikaanse media werd Cruise gevraagd om zijn rol als gevechtspiloot Maverick te hernemen en 22 jaar na de oorspronkelijke film terug te keren naar de vliegacademie als vlieginstructeur. Maar een woordvoerder van Paramount, de studio achter Top Gun, ontkent met klem dat Cruise bij de sequel zou betrokken zijn. Dat wordt beaamd door een woordvoerder van Cruise zelf, zo meldt Acces Hollywood TV.

***Related Posts***
20/08/2012: Tony Scott pleegt zelfmoord op 68-jarige leeftijd
28/04/2012: Top Gun 2 met Tom Cruise in de hoofdrol
15/07/2010: Top Gun 2 geruchten
23/10/2007: Top Gun goes The Gay Way

4 Comments

 1. De Stief

  Laat maar komen!!

  Reply
 2. showan

  zonder Tom Cruise verwacht ik hier niet veel goeds van. Stealt was inderdaad een draak van een film.

  Reply
 3. R hani``

  Eindelijk Eindelijk, top gun 1 , the best film ooit gemaakt. hoop dat topgun 2 net zo goed word.

  Reply
 4. nick

  hmm, de beste acteur in Top Gun is de F-14 Tomcat, en die vliegt niet meer in Amerika. Zonder de F-14 kan een tweede Top Gun nooit zo cool worden dus voor mij: geen F-14 betekent geen Top Gun 2.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *