Tobin Bell blijft het gezicht van de Saw-franchise

Wie had gedacht/gehoopt dat er een einde zou komen aan de Saw-frachise is eraan voor de moeite, want zolang Hollywood winst ruikt met relatief goedkope horrorfilms zal het Saw-verhaal tot in het absurde blijven voortduren. Jigsaw / John Kramer (Tobin Bell) is ondertussen al gestorven, maar toch vinden ze manieren om de toeschouwer bij de neus te nemen met …eu… tapes.

saw_poster

En kijk, niet alleen komt binnenkort Saw V (2008) in de zalen, maar zijn er al plannen voor een Saw VI (2009). En zelfs ik moet bekennen dat ik er stilaan een beetje verslaafd aan ben geworden. Binnenkort ga ik op deze filmblog trouwens mijn review plaatsen van Saw IV (2007).

Korte inhoud: Forensisch expert Hoffman (Costas Mandylor) gaat in dit deel de legende van seriemoordenaar Jigsaw voortzetten. Hij begint al snel met de jacht op vele slachtoffers, maar wordt tegelijkertijd behoorlijk op de hielen gezeten.

Met alle respect voor de uitstraling van Costas, toch vind ik Tobin Bell nog steeds datgene wat me aantrekt, zijn ingetogen sadisme, zijn rustgevende stem die de slachtoffers in een gewisse dood sleept, zijn krankzinnig gewiekste geest. Benieuwd hoe ze hem opnieuw in het speelveld zullen brengen. Naast Tobin, Shawnee Smith en Costas zien we ook de intrede van Julie Benz (Rambo, Dexter) en Meagan Good (The Love Guru, Biker Boyz). Het leuke aan de nieuwe poster is dat ze in ieder geval rekening houdt met het feit dat Tobin Bell stierf op het einde van Saw III (trouwens de zwakste film tot nu toe) en een autopsie onderging in Saw IV. We zien dus iemand met een masker van Tobin Bell, een poster die zeker goedgekeurd zal worden door de preutse mannen van MPAA die eerder de posters met afgehakte lichaamsdelen hadden veroordeeld.

Gezien Amanda Young (Shawnee Smith) ook nog vermeld wordt in de credits neem ik aan dat het hier over flash-backs zal gaan. Production-Designer-turned-Director David Hackl zal er in ieder geval moeten voor zorgen dat de film niet te “geconstrueerd” overkomt, en dat zal niet eenvoudig zijn voor iemand ZONDER regie-ervaring. In deel IV was ik maar half tevreden over de oplossing aan het overlijden van het belangrijkste personage uit de franchise. Dat dit er ook voor gezorgd heeft dat steeds meer mensen afhaken werd bevestigd door de zwakkere box-office. Saw III haalde nog 80 miljoen dollar terwijl Saw IV nog maar 60 miljoen dollar opbracht aan de Amerikaanse box-office. Benieuwd op de regisseur de franchise nieuw leven kan inblazen, zo niet vrees ik toch een beetje voor de levensvatbaarheid van Saw VI. Afachten tot 17 december 2008 wanneer de film bij ons in de zalen draait.

***Related Posts***
17/07/2008: Saw IV filmbespreking
02/02/2008: Saw V in de startblokken
28/07/2007: Saw IV posters + korte inhoud
18/03/2007: JigSaw terug in Saw 4 en Saw 5
30/10/2006: Saw III scoort aan box-office
18/08/2006: Saw III trailer en nieuwe posters
02/07/2006: Saw III, welk lichaamsdeel kan men zo nog afzagen…?
13/10/2005: De eerste minuten van Saw II
30/03/2005: Saw II in de maak
12/08/2004: Saw review

1 Comment

  1. gregg

    de serie is niet echt een meesterwerk maar toch zijn het lekkere wegkijkers met een vrij origineel concept
    het zijn geen films die je in de bioscoop moet gaa zien, maar ik wil ze zeker wel op DVD zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *