Pretty Woman Jessica Simpson

Het pop-idool Jessica Simpson mag dan wel een knap uiterlijk hebben, maar een grote zangeres zal ze nooit worden, laat staan een talentvolle actrice. Maar bon, ik geef ze krediet dat ze beter zingt dat de doorsnee Ster Acteur Ster Artiest en misschien moet ze zich maar beter toeleggen op haar muziek-carrière.

En om eerlijk te zijn, als we haar al willen casten om zo meer kaartjes te kunnen verkopen aan de kassa, dan is dat ondertussen ook al achterhaald. The Dukes of Hazzard (2005) deed $80 miljoen aan de Amerikaanse box-office, Employee of the Month (2006) waarin zij een grotere rol vertolkte, deed nog maar slechts $28 miljoen. Erger nog, haar laatste film Blonde Ambition (2008) zal hoogstwaarschijnlijk straight-to-video worden, gezien de opening in 8 filmzalen (in haar thuisstaat Texas!) slechts $1’322 opleverde. Dit zijn gemiddeld 6 bezoekers per vertoning en meteen ook de laagste opkomst bij een opening per scherm.

Als Jessica nog wil acteren zou ze op zoek moeten gaan naar rollen die op haar lijf zijn geschreven. En kijk, blijkbaar ambieert ze de rol van een hoer. Dit kan misschien haar doorbraak betekenen. De film is kwestie is de remake van Pretty Woman (1990), de film die van Julia Roberts een superster maakte. Het is Cinematical die met het nieuws komt:

Yes, Jessica Simpson wants to star in a remake of Pretty Woman. According to OK! Magazine’s source, “She thinks this one’s got ‘hit’ written all over it. Her father Joe has been telling anyone who will listen that she’s the next Julia.”

Ik denk dat elke ouder graag met hun zoon of dochter willen spotten. Iedereen kent het fenomeen tijdens familiefeestjes, waar je bijna met schaamrode wangen onder de tafel wil kruipen. Wel dat is niet anders voor de ouders van Jessica, met dit verschil dat Jessica er misschien wel in gelooft. In ieder staat nog niets vast. Maar één ding staat nu al vast, Jessica wordt nooit geen tweede Julia. Naast het gebrek aan acteertalent voorspel ik dat Jessica niet verder zal komen dan een weergave van het stereotype hoertje. Wat het personage van Julia Roberts zo aantrekkelijk maakte, was dat haar ontroerende vertolking zowel grappig als emotioneel was, en ze daarnaast ook nog eens een overtuigende prostitué kon neerzetten zonder veel overdrijvingen. Hopelijk laat Jessica Simpson haar zang-carrière niet vallen en zoekt ze een betere manager dan haar vader.

***Related Post***
13/02/2008: Blonde Ambition flopt

3 Comments

  1. Agnus

    Ik vrees ook een beetje voor de vertolking, maar fysiek zit het wel dik in orde. Benieuwd of deze film er ooit zal komen.

    Reply
  2. TTC

    Op een remake van “Pretty Woman” zit ik echt niet te wachten, hoor. Het origineel lijkt nog niet zo veraf, imo.

    Reply
  3. Kathleen

    Wel spijtig dat er niets van gekomen is. Jessica was geen grote actrice maar ik ken dat weerhoudt andere actrices niet om toch geregeld films te maken en een mogelijk vervolg op Pretty Woman zag ik eigenlijk wel zitten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *