Call of Duty: Black Ops 6 brengt ons een echte spy thriller

De kracht van Call of Duty is niet zozeer de originaliteit van de campaign (ik ben nog maar halverwege) maar wel degelijk de multiplayer. Het is het soort game waar je samenkomt met vrienden van over de hele wereld en in een team andere spelers gaan trotseren. Het is een community game en het is uiteraard leuker om de 16 nieuwe mappen en game-modes samen te gaan ontdekken. Maar los van deze aanpassingen is en blijft Call of Duty: Black Ops 6 (2024) van Mikal Vega trouw aan de ouwe formules.

© Activision Blizzard

Er is dus niet zo zot veel veranderd bij de multiplayer los van de verfijning van de omni-movement, waarbij spelers nu gemakkelijker zijdelings kunnen sprinten, glijden en duiken terwijl ze aan het schieten zijn. En bizar genoeg voelt deze kleine update echt wel voor een meer natuurlijk spelgevoel. Zelfs bij het liggen op de grond ben je nu ook veel mobieler. De doorwinterde CoD fans zullen goed weten dat wanneer je op je buik gaat liggen bij bijvoorbeeld een vlag, en je ziet op je radar iemand in je rug naar je toe stappen, dan mot je eigenlijk opstaan en draaien. Met de omni-movement kan je nu gewoon liggen draaien. Ook het feit dat je andere spelers nu kan gebruiken als menselijk schild (door de double tappen op R3) is geweldig, evenals het feit dat wanneer je een tegenstander vast grijpt je meteen ook op zijn audio-frequentie zit.

De ontwikkelaars hebben ook een aantal combi-bewegingen in de settings mogelijk gemaakt die bepaalde klim en kruip bewegingen gemakkelijker en meer vloeiend moeten maken. Dit zijn zaken die je maar eens moet uittesten tijdens een battle. De kill-animaties wanneer iemand omver wordt geschoten lijken ook iets realistischer te zijn en wanneer een kogel het dijbeen raak of de bovenarm, zal je een compleet andere reactie krijgen. En er zijn nog van die kleine aanpassingen waarbij je geweer in de juiste richting draait wanneer je vanachter een muur kijkt. Het zijn kleine aanpassingen maar het maakt het geheel des te meer intuïtiever.

En wat met de first person campaign? Wel, ondanks het feit dat ik een aantal keren heb gecrashed – maar dit is normaal en er zullen vermoedelijk nog veel patches volgen – maar dit is verre van het geklooi in Ubisoft’s Star Wars: Outlaws (2024). Call of Duty: Black Ops 6 brengt waar de fans op zaten te wachten, en dat is een terugkeer naar die grootse settings en de bijhorende dynamische gameplay, waar je zowel in stealth efficiënt moet zijn als snel met wapens en explosieven om vijanden uit te schakelen. De game brengt ons van het paleis van Saddam Houssein, een enorm casino tot een verkiezings-gala van Bill Clinton.



© Activision Blizzard

Korte inhoud: Terwijl de Golfoorlog de aandacht van de wereld trekt, is een geheime en raadselachtige groep genaamd The Pantheon, de bovenste regionen van de CIA binnengedrongen en bestempelt degenen die zich tegen hen verzetten als verraders. Black Ops-veteraan Frank Woods (Damon Victor Allen) en zijn team, ooit gevierd als helden door hun agentschap en natie, worden nu verbannen en achtervolgd door dezelfde militaire entiteit die hen heeft gesmeed. Ze zijn nu paria’s in hun eigen land, opgejaagd door de oorlogsmachinerie die ze ooit dienden.

Het is allemaal ook iets minder militair in vergelijking met Call of Duty: Modern Warfare (2023) en voelt iets meer aan als een spy-thriller met veel infiltratie werk. En het geheel is meer filmisch aan, mede door de niet onaardige fotografie. Maar de gameplay wordt niet moeilijker en voor zij die gewend zijn met CoD games zou ik echt aanraden om de campaign te spelen op een iets harder level. Je krijgt er wel een boel leuke gadgets bij zoals een RC-buggy met explosieven die je kamikaze gewijs op je vijanden kan doen laten ontploffen.

Kortom, ik ben nog maar halverwege maar ik moet zeggen dat deze editie de vorige Mordern Warfare editie een beetje belachelijke maakt. Het is niet alleen groter in schaal, duurt langer maar de setdesign en de missies zijn gewoon veel beter. Mijn enige puntje van kritiek is dat de Desert Storm oorlog er eigenlijk is bijgesleurd zonder dat het narratief een wezenlijk verschil maakt. Maar tot hiertoe ben ik voluit aan het genieten. Call of Duty: Black Ops 6 is vanaf te verkrijgen op PlayStation 5, Xbox Series S|X en pc.


Review Call of Duty: Black Ops 6 (2024)
Recensie door op

Beoordeling: 4 / 5

rating



2 Comments

  1. Ed Ward

    Deze game brengt eindelijk wat fans van het BO universum al die tijd wilden. Prime Woods in zijn rolstoel 🙂

    Reply
  2. Sante

    Ik ben zo enthousiast over dit game, het lijkt op een mix van bo1 en Cold War. Een stap vooruit na mw3

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *