Terrifier 3 Vernedert Joker: Folie à Deux aan de box-office

Het is officieel: de box office heeft zijn eigen horrorverhaal geschreven en het is absoluut niet in het voordeel van de “prestigieuze” Joker: Folie à Deux (2024). Het vervolg op de felbejubelde Joker (2019) met Joaquin Phoenix en Lady Gaga is compleet afgeslacht in zijn tweede week – en dat door een horrorfilm van slechts 2 miljoen dollar, Terrifier 3 (2024). Ja, je leest het goed: een film waarvan het budget evenveel is als een gemiddelde Belgische film, heeft de grote DC-titel met zijn kostbare 200 miljoen dollar productie helemaal in het stof laten bijten.

© Bloody Disgusting

Hoe kon dit gebeuren, vraag je je misschien af? Wel, dat hebben we al aangeraakt in onze vorige post, maar het blijkt dat de formule “geef een raar vervolg aan een superheldenfilm en gooi er een paar musicalnummers in” toch niet zo goed werkt als gedacht. Zelfs met al die schreeuwerige reclame, overweldigende marketingcampagnes en IMAX-schermen verspreid over duizenden theaters, stortte Joker: Folie à Deux in elkaar als een huis van kaarten met een -82% daling in de tweede week. Ja, dat is officieel de slechtste week-op-week daling voor een DC-film ooit . Het lijkt erop dat zelfs de flamboyante verschijning van Lady Gaga niet genoeg was om de kijkers terug te lokken.

Aan de andere kant was er Terrifier 3, die gewoon een beetje bloedspetters en ingewanden rondstrooide in de hoop wat griezelige fans aan te trekken. En oh, wat werden die verwachtingen ver overtroffen. De film deed er geen moeite voor om iedereen te pleasen; nee, het richtte zich puur op de horror-fans, daar waar Joker 2 meer interesse had om zich niets van het publiek aan te trekken. En wat blijkt? Die strategie van Terrifier werkt zichtbaar beter. De film verzamelde een trouwe schare fans, die als hongerige zombies naar de bioscopen trokken en de kassa’s deden rinkelen tot een verbijsterende 17 miljoen dollar in drie dagen. En dat allemaal zonder de goedkeuring van de MPAA (ja, de film heeft geen rating – gewoon omdat het kan).

De enige klappen die in Joker 2 vielen, waren de financiële tegenvallers, terwijl de horror van Damien Leone een ware triomf vierde. Joker mag dan wel een geschminkte clown zijn, maar het is Terrifier 3 die nu de grootste clown van de box office blijkt te zijn. En naast de clown was er ook nog een robot, met name deze van DreamWorks Animation genaamd The Wild Robot (2024). Deze animatiefilm verovert ook niet echt de box-office maar steekt toch ook Joker 2 voorbij en dat in zijn tweede releaseweek.

1 Comment

  1. Bjorn

    Pijnlijk voor Warner maar indien ze geen scenario’s lezen dan is dit het gevolg

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *