Site icon De FilmBlog

John Wick spin-off Ballerina overtuigt met zijn eerste trailer

Liefhebbers van adrenaline, actie en natuurlijk de iconische John Wick-films kunnen zich verheugen op een nieuwe toevoeging aan het universum met de aankomende spin-off Ballerina (2025). Deze film belooft net zoveel spanning, stijl en brutaliteit als zijn voorgangers, maar voegt er een nieuwe vrouwelijke kracht aan toe, met Ana de Armas, die haar vecht en schiet skills al liet zien in de James Bond film No Time to Die (2021).

artwork Davian

Korte inhoud: De plot van Ballerina draait om Rooney (Ana de Armas), een getrainde moordenaar met een balletachtergrond die werd opgepikt als tiener door Winston (Ian McShane) en in bescherming gebracht aan The Director (Anjelica Huston). Rooney’s missie? Wraak nemen op de moordenaars van haar familie. Haar oorsprong ligt bij de Ruska Roma, de mysterieuze groep die we al hebben ontmoet in John Wick: Chapter 3 – Parabellum. Hier zagen we haar voor het eerst kort op het podium tijdens een balletvoorstelling. Dit personage krijgt nu de volledige spotlight in deze spin-off​.

Het verhaal speelt zich dus af tussen de gebeurtenissen van John Wick: Chapter 3 en John Wick: Chapter 4 (2023), en biedt daarmee een kijkje in de tijdlijn van Wick’s universum. Hoewel er weinig details over het plot zijn vrijgegeven, is het duidelijk dat Ballerina dieper ingaat op een andere kant van de moordenaarswereld die door de John Wick-films is gecreëerd. Eén van de meest opwindende aspecten van Ballerina is dat verschillende bekende personages uit het John Wick-universum zullen terugkeren. Keanu Reeves verschijnt opnieuw als de iconische John Wick, en hoewel zijn rol niet de hoofdfocus is, zal hij meer zijn dan enkel een cameo​. Reeves zal mogelijk fungeren als mentor voor Rooney, waarbij hij haar helpt op haar gevaarlijke pad van wraak.

Daarnaast keren Anjelica Huston terug als The Director, het hoofd van de Ruska Roma, en Ian McShane als Winston, de manager van The Continental Hotel. Zelfs de onlangs overleden Lance Reddick zal postuum verschijnen als Charon, de conciërge van The Continental​. Hoe is dat mogelijk? Wel de film heeft zware reshoots gehad en vermoedelijk hebben ze al het beeldmateriaal met hem in de film gehouden. Naast deze vertrouwde gezichten, zien we ook nieuwe sterren zoals Norman Reedus, Gabriel Byrne, en Catalina Sandino Moreno. Hun rollen blijven nog wat mysterieus, maar ze voegen ongetwijfeld extra diepgang toe aan het moordenaarsuniversum​.

De regie van Ballerina ligt in handen van Len Wiseman, bekend van zijn werk aan de Underworld-franchise en Live Free or Die Hard. Wiseman is geen vreemde voor het creëren van stilistische actie, wat hem een voordehand liggende keuze maakte voor deze spin-off​. Maar blijkbaar is het met veel kleerscheuren moeten gebeuren. De studio was niet overtuigd met de eerste versie en de John Wick-regisseur Chad Stahelski werd opgeroepen om de film alsnog te redden. Chad is dus producer en co-regisseur. Maar de keuze van de studio was toch om hierover niet veel te communiceren en Len nog steeds als “enige regisseur” te benoemen. Het script werd geschreven door Shay Hatten, die ook meewerkte aan Parabellum, samen met die andere John Wick scenarist Derek Kolstad.

Hoewel de film nog niet volledig klaar is, weten we al dat de actie weer op het hoogste niveau zal staan. De trailer weet in ieder geval te overtuigen. Fans zullen kunnen rekenen op dezelfde intensiteit en adembenemende choreografie die de vorige films zo memorabel maakten. Fans kunnen bovendien een diepere verkenning verwachten van de dynamiek tussen de verschillende groepen die tegen de High Table strijden, een thema dat ook al werd opgezet in John Wick: Chapter 3. Oorspronkelijk gepland voor een release in juni 2024, is de datum verschoven naar 6 juni 2025.

*** Heretic trailer ***






Exit mobile version