Sinners van Ryan Coogler met Michael B. Jordan

De tandem Michael B. Jordan en schrijver/regisseur Ryan Coogler zijn terug, en deze keer voor een horrorfilm genaamd Sinners (2025), naar verluidt een soort onofficiële Blade-achtige vampieren film, ook al laat de trailer ons toch wat in het ongewisse. Hoewel Coogler twee Marvel-films heeft gemaakt (de twee Black Panther films) staat deze hier totaal los van de MCU en heeft het ook niks met het Blade-karakter te maken. Marvel’s “Blade” met Mahershala Ali in de hoofdrol werd voor het eerst aangekondigd in 2019, maar sindsdien op de planken blijven liggen en doorgeschoven dat niemand nog verwacht dat Mahershala ooit nog in diens huid zal kruipen. Dit zou dus een mooi alternatief kunnen zijn.

© Warner Bros.

Korte inhoud: Sinners draait om tweelingbroers (beiden gespeeld door Jordan) die terugkeren naar hun geboorteplaats in New Orleans om opnieuw te beginnen, alleen om te ontdekken dat een nog groter kwaad hen verwelkomt. De film speelt zich af tijdens het Jim Crow-tijdperk. Jim Crow-wetten waren staats- en lokale wetten die rassenscheiding in de zuidelijke Verenigde Staten afdwongen. “Als je met de duivel blijft dansen, volgt hij je op een dag naar huis,” luidt de slogan.

De Jim Crow wetten werden na het einde van de wederopbouw in 1877 ingesteld en bleven van kracht tot de burgerrechtenbeweging in de jaren 60. De voorzieningen en mogelijkheden die zwarte Amerikanen tot hun beschikking hadden, waren veel minder dan die voor blanke Amerikanen. Dit leidde tot ontnomen stemrecht en aanzienlijke ongelijkheid. Het is dus in dit klimaat dat de film zich nestelt en toen ik voor het eerst de trailer zag dacht ik even dat ik naar een Jordan Peele film aan het kijken was. Maar het zou dus meer horror zijn dat echt een sociaal-politiek drama.

Daarnaast zien we in de cast ook nog rollen voor Hailee Steinfeld, Lola Kirke, Delroy Lindo, Wunmi Mosaku, Li Jun Li en Jack O’Connell. Het productiebudget ligt op 90 miljoen dollar, wat een pak geld is voor een dergelijke film, maar Warner Bros heeft er vertrouwen in dat het succes kan hebben.

THR meldde eerder dat Warner een biedingsoorlog voor Sinners had gewonnen. Een voorwaarde van de deal was dat een deel van de rechten van de film in de loop van enkele decennia teruggaat naar Coogler. Het lijkt er dus op dat ze mikken op meerdere films. De vampiertrend is trouwens dit jaar opnieuw aangewakkerd met Robert Eggers’ epische Nosferatu (2024) remake die op 25 december uitkomt met Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor-Johnson, Nicholas Hoult en Willem Dafoe. En dan is er nog Blade…die zijn terugkeer maakte in Deadpool & Wolverine (2024).

Sinners zou rond 7 maart 2025 bij ons in de zalen moeten draaien.

*** Sinners trailer ***

3 Comments

  1. Duane

    ik zie wel geen vampieren in de trailer of moest dat een verrassing zijn? 🙂

    Reply
  2. Aster

    Salem’s Lot, Nosferatu, Sinners, vcampieren zijn inderdaad terug in trek

    Reply
  3. Centurion

    Ryan Coogler weet wel hoe hij trailers voor zijn films moet maken. Net genoeg om te teasen. Dit lijkt op een old school gangsterfilm, en Hailee lijkt een vampier te spelen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *