Site icon De FilmBlog

Thunderbolts* van Jake Schreier heeft zijn eerste trailer

Thunderbolts* (2025) is niet zomaar een nieuw superheldenteam in het Marvel-universum. Waar de Avengers zich concentreren op nobele heldendaden en het redden van de wereld, bestaat de Thunderbolts uit een groep personages met een meer duister en complex verleden. Deze groep bestaat voornamelijk uit ex-schurken, antihelden en agenten met een dubieuze morele code. Een beetje de Marvel versie van The Suicide Squad (2021). Hierdoor biedt het verhaal een intrigerend contrast met de standaard held-verhaallijnen in het MCU. Maar de film heeft een bijzonder moeilijk ontwikkelings-proces achter de rug en hopelijk kan het nu overtuigen.

© Marvel

De oorsprong van de Thunderbolts in de strips dateert van 1997, toen schrijver Kurt Busiek en tekenaar Mark Bagley een verrassend verhaal introduceerden. De Thunderbolts werden aanvankelijk voorgesteld als een heldenteam, maar later bleek dat het in werkelijkheid de “Masters of Evil” waren, vermomd als helden om de wereld te manipuleren. Deze onthulling zorgde voor een dramatische twist en vestigde meteen de reputatie van de Thunderbolts als een team waar niets is wat het lijkt. De asterisk* bij de titel zou ook kunnen wijzen dat ‘Thunderbolts’ de nieuwe Avengers zullen worden of Dark/Secret Avengers.

Het feit dat Jake Schreier is gekozen om deze film te regisseren, roept al meteen nieuwsgierigheid op. Schreier is niet per se een huishoudnaam in de wereld van blockbusters, maar hij staat bekend om zijn unieke benadering van films en het vermogen om diep menselijke emoties te verbinden met grotere narratieven. Zijn eerdere werk, zoals Robot & Frank (2012) en Paper Towns (2015), laat zien dat hij verhalen kan vertellen die zowel persoonlijke groei als bredere thema’s bevatten. En zijn ervaring met het vertellen van intieme en karaktergedreven verhalen kan precies zijn wat Thunderbolts* nodig heeft. Deze film gaat immers niet alleen over actie en spektakel, maar ook over de complexe relaties en de innerlijke strijd van de personages.

Wat Thunderbolts* ook extra spannend maakt, is de indrukwekkende cast die Marvel Studios heeft weten te verzamelen. Hoewel sommige castleden al bekend zijn bij fans, zoals Florence Pugh als Yelena Belova, de nieuwe Black Widow, en Sebastian Stan als de Winter Soldier, zullen er ook enkele verrassende toevoegingen zijn. Het idee dat deze personages, die eerder al in andere MCU-films en -series verschenen, samen zullen komen, biedt de mogelijkheid voor interessante interacties en conflicten. Daarnaast zien we nog Wyatt Russell als John Walker. Nadat Walker in “The Falcon and the Winter Soldier” zijn schild verloor en werd verbannen als Captain America, keert hij terug als US Agent. David Harbour speelt opnieuw Alexei Shostakov, Yelena’s adoptievader en de Russische tegenhanger van Captain America. Hij zal wederom humor en harde actie brengen. Olga Kurylenko speelt Antonia Dreykov de Taskmaster, met het vermogen om de vechtstijlen van anderen te kopiëren. Haar verleden in Black Widow liet zien dat ze een pion was, maar haar rol in de Thunderbolts* kan een kans zijn voor wraak of verlossing. En uiteindelijk zijn er nog rollen voor Rachel Weisz, Hannah John-Kamen, Lewis Pullman, Julia Louis-Dreyfus en Geraldine Viswanathan.

Over de plot is nog niet veel bekend. Het is niet helemaal duidelijk of de Thunderbolts* alleen maar zal gaan over het team dat leert samenwerken terwijl ze ontsnappen aan de val die voor ze is opgezet, of hoeveel van de film zich zal richten op hun levensstijl. Maar de solide cast van de film en de trailershots van een aantal behoorlijk coole actiescènes laten Thunderbolts* eruit zien alsof het een leuke rit gaat worden. Marvel Studios’ Thunderbolts* is vanaf 30 april 2025 te ontdekken bij ons in de bioscoop.

*** Thunderbolts* trailer ***


Exit mobile version