Binnenkort opnames voor Running Man remake met Glen Powell

Paramount heeft zijn vertrouwen gegeven aan regisseur Edgar Wright en hij heeft Glen Powell aangewezen als de hoofdacteur in de opkomende The Running Man (2025) remake. Een film waarvan al een tijdje speculaties waren voor een eventuele reboot. Wel, in november van 2024 beginnen de opnames!

artwork Davian

Korte inhoud: Ben Richards wordt ten onrechte beschuldigd van het plegen van een massamoord op burgers. Als straf wordt hij gedwongen deel te nemen aan een extreem gewelddadig tv-spel genaamd ‘The Running Man’, waarin “criminelen” moeten vechten tegen zwaarbewapende jagers terwijl ze proberen te overleven in een serie gevaarlijke arena’s. Als Richards het spel weet te overleven, wint hij zijn vrijheid terug. Tijdens het spel ontdekt hij echter dat alles geregisseerd is om hem uiteindelijk te doden. Hij besluit om niet alleen voor zijn vrijheid en leven te vechten, maar ook tegen het corrupte systeem.

De Stephen Kings roman uit 1982, “The Running Man” (gepubliceerd onder pseudoniem Richard Bachman), was de enige Stephen King film die Wright wou opnieuw maken en deze wens sprak hij al uit in 2017. Wright zou samenwerken met zijn “Scott Pilgrim vs. the World”-scenarist Michael Bacall en zo trouw mogelijk blijven aan het bronmateriaal. Het boek verkent thema’s zoals mediacontrole, overheidspropaganda, de verdorvenheid van entertainment, en de morele implicaties van geweld, en is een beetje een futuristische versie van de gladiatoren-gevechten in het Romeinse tijdperk.

The Running Man was commercieel succesvol, maar kreeg gemengde recensies. Veel critici waardeerden de actie en het spel van Arnold Schwarzenegger, maar vonden dat de film niet helemaal recht deed aan de diepere thema’s van het boek. Desalniettemin is de film uitgegroeid tot een cultklassieker, mede dankzij de scherpe sociale commentaar en de charismatische hoofdrol van de hoofdacteur. Glen Powell is een pak minder gespierd maar dit neemt niet weg dat hij een sterke vertolking kan neerzetten.

2 Comments

  1. Ward

    Ik ben benieuwd? Glen moet inderdaad geen bodybuilder zijn maar toch wel sterk genoeg.

    Reply
  2. arjen

    Het feit dat hij groot en sterk was, is wel degelijk in het verhaal van de film verwerkt dus snap ik niet dat ze “Reacher” acteur Alan Ritchson niet hebben gecast! HIJ ZOU PERFECT ZIJN!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *