De Frans-Belgische Largo Winch 3 met Koen De Bouw flopt zwaar

Er zijn betere momenten om een film uit te brengen dan in de periode waarin Deadpool & Wolverine (2024) op de affiche staat en Ryan Reynolds’ vrouw ook nog eens een drama uitbrengt genaamd It Ends with Us (2024). Largo Winch 3 of minder bekend met de belachelijke officiële titel The Price of Money: A Largo Winch Adventure (2024) of nog Largo Winch: Le Prix de l’Argent, want ja de film is in twee talen (Frans en Engels), heeft na een week in de bioscoop nauwelijks een half miljoen opgebracht en dat wanneer de film een productiekost heeft van 17 miljoen dollar en zowat 25 miljoen moet ophalen voor nog maar een break-even. De film zal met moeite 2 miljoen wereldwijd kunnen ophalen.

© Pan Européenne / O’Brother Distribution

Korte inhoud: Verwoest door de recente ontvoering van zijn 15-jarige zoon, kijkt Largo Winch (Tomer Sisley) hulpeloos toe terwijl zijn zakenpartner zelfmoord pleegt tijdens een live persconferentie. Terwijl alles zich tegen hem keert en zijn zakenimperium begint te falen, ontdekt hij dat de twee gebeurtenissen misschien met elkaar verband houden: als hij de verantwoordelijke criminelen vindt, zal hij zijn zoon misschien weer zien. Van Canada tot Birma tot Bangkok… Largo weet nog niet dat zijn zoektocht hem regelrecht naar de hel zal leiden… Een actievolle film met een intrigevol plot dat je tot de laatste ademloze seconden zonder onderbreking in zijn greep houdt. In de film zien we ondermeer Jacques-Henri Bronckart, Tanguy Dekeyser, Philippe Logie en Valérie Berlemont.

De eerste Largo Winch bracht 17 miljoen dollar op wereldwijd, de tweede moest zich tevreden stellen met 14 miljoen, maar de producer dachten dat ze met een Amerikaanse acteur als slechterik misschien iets hoger moesten mikken en krikten hun productiekost op voor deze wannabe James Bond film. Maar James Franco is geen bankable acteur meer, en al zeker niet na de verhalen van seksueel misbruik op zijn drama-school. Maar ook de hoofdacteur is in Frankrijk van zijn voetstuk gevallen nadat hij betrapt werd voor plagiaat tijdens verschillende stand-up sessies. Sisley probeert zichzelf nu wel wat te verdedigen door de schuld van de flop te steken op het feit dat hij jood is en dat er een vlaag van antisemitisme waait, ook al heeft hij zich nooit uitgesproken over het conflict in Gaza. Dit is misschien nog een goede uitvlucht voor Eli Roth met de Borderlands flop, maar uiteraard houdt zoiets geen steek.

Een groot deel van het productiebudget is afkomstig van Belgische instellingen zoals de RTBF, Wallimage, Région de Bruxelles-Capitale, Federale Tax Shelter en Belgische bedrijven zoals Voo, Proximus, BE TV, … toch is het verbazend dat al die instituten hun geld zomaar pompen in een Franse sequel die op papier eigenlijk al geen kloten waard was. Dat hadden wij hun kunnen vertellen en zo veel geld kunnen besparen. Zelfs al hadden ze een min of meer talentvolle Belgische regisseur kunnen strikken met Olivier Masset-Depasse die bekend is van ondermeer Duelles (2018), maar verder geen ervaring heeft met zo’n films en ook de flair mist van een Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ik ben er zeker van dat hun Patsers vervolg met 1/4 van het budget, 10 keer beter zal doen dan Largo Winch 3. Maar ondertussen zijn de twee bezig om nog maar eens een poging te ondernemen op de Universal Monsters gestalte te geven met een The Mummy (2025) reboot.



1 Comment

  1. Olaf

    Die film komt gewoon op een dom moment, ofwel zijn de mensen op vakantie ofwel gaan ze naar Deadpool of Twisters. Gewoon dom van de distributeurs. Los daarvan, de trailer lijkt op een tv-film. Tomer Sisley is een waardeloos acteur. Je moet achterlijk zijn om hem te casten in een dergelijke film? Dit had (1) volledig in het Engels moeten zijn en (2) gecast door iemand die volk naar de bioscoop kan trekken en vul de rest van de cast met Belgen en Fransen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *