Jonathan Majors teleurgesteld met Robert Downey Jr. als Dr Doom

Jonathan Majors vertelde TMZ dat hij ‘diepbedroefd’ is over het nieuws dat Robert Downey Jr. de nieuwe slechterik zal zijn van de volgende twee ‘Avengers’-films. Niet Doctor Doom van maar wel Kang the Conquerer van Majors had de grote villain moeten zijn van deze twee films, maar zijn beschuldiging van mishandeling en intimidatie heeft zijn carrière een zware klap toegebracht. Dat Downey nu tussen de 95 miljoen (!) zal opstrijken + bonussen is extra pijnlijk.

Majors werd in december door Marvel gedropt op dezelfde dag dat hij schuldig werd bevonden aan twee misdrijven. Zijn slechterik, Kang, werd opgezet als de nieuwe Thanos van het Marvel Cinematic Universe en zou een prominente rol spelen in Avengers: The Kang Dynasty, dat nu is geschrapt en vervangen door Avengers: Doomsday (2026) met Downey in de hoofdrol.

“Ja, ik ben diepbedroefd. Natuurlijk”, antwoordde Majors toen TMZ hem vroeg of hij gekwetst was door de nieuwe richting die Marvel insloeg. “Ik hou van Kang. Maar Doctor Doom is bad-ass.”

Mijn mening over de aanstelling van Downey en de Russo broers is dubbel. Enerzijds zijn het stuk voor stuk talenten die weten waarmee ze bezig zijn, zeker de regisseurs. Zij weten wat de verwachtingen zijn en hebben met Infinity Wars en Endgame bewezen dat ze in staat zijn op miljoenen mensen mee aan boord te krijgen, ook al werden ze bediend met karakters die zijn opgebouwd door menig andere regisseurs en scenaristen. Anderzijds is het misschien wel een getelefoneerde keuze van een studio die de pedalen kwijt is en dan maar de acteur neemt die de MCU gestalte heeft gegeven. Het probleem hiermee is dat (1) iedereen moeite zal hebben om niet te denken aan Tony Stark (ja ik weet dat, Josh Brolin ook twee rollen heeft gespeeld, alsook Chris Evans, maar Deadpool was tot op nader order nog geen MCU). Een ander probleem (2) is dat de honger niet meer dezelfde zal zijn bij Downey. De man zwoor nooit terug te keren maar nu hij een Oscar heeft gewonnen lijkt hij wel interesse te hebben voor dat miljoenen-contract. En (3) wat zegt dat in het vertrouwen van Disney in de Phase 4 karakter uit de MCU dat ze een oude veteraan moeten terughalen om het boeltje te redden. En ten laatste (4), Disney zit al aan een immens zware kost en ze hebben op dit ogenblik zelfs nog geen script. En let wel, in wezen zouden er nog tientallen personages moeten bijkomen. Gaan die allemaal ook zo’n astronomische bedragen vragen voor hun vertolking?

2 Comments

  1. Stef

    Het is zielig dat TMZ het verleden van RDJ ter sprake moest brengen alsof het vergelijkbaar is met de situatie van Jonathan Majors. RDJ werd veroordeeld wegens drugsbezit en niet voor het slaan van zijn vriendin. Hij deed zijn tijd en was clean tegen de tijd dat hij werd aangenomen voor Iron Man. Goedkope journalistiek.

    Reply
    1. Douglas

      Dat is TMZ. Het enige mediakanaal die Kanye nog een platform geeft ondanks alles.

      Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *