Speak No Evil remake met James McAvoy

De huiveringwekkende Deense horrorfilm Speak No Evil (2022) krijgt een Engelstalige remake met dank aan Blumhouse en Universal, en de nieuwe officiële poster is vandaag gearriveerd. Voor zij die het origineel nog niet hebben gezien, dit is een knap verhaal. Op 13 september 2024 zou Speak No Evil (2024) in de bioscoop moeten uitkomen.

© Universal Pictures

Korte inhoud: Tijdens een vakantie in Toscane raakt een doorsnee familie Louise Dalton (Mackenzie Davis), Ben Dalton (Scoot McNairy) en hun dochter Agnes (Alix West Lefler) bevriend met een ander koppel Paddy (James McAvoy), Ciara (Aisling Franciosi) en hun zoontje Ant (Dan Hough). Maanden later krijgt het echtpaar een onverwachte uitnodiging om dat koppel in hun houten huis te bezoeken en ze besluiten om in te gaan op de uitnodiging. Het duurt echter niet lang voordat de boel uit de hand begint te lopen, aangezien het koppel heel anders blijkt te zijn dan ze zich voordeden. Het gezin bevindt zich in een benarde situatie in een huis van mensen waar ze zich volledig in hebben vergist en waarvan ze wensten dat ze er nooit binnen waren gestapt. Wat begint als een droomvakantie verandert al snel in een snauwde psychologische nachtmerrie.

James Watkins (The Woman in Black, Eden Lake) regisseert Speak No Evil voor Blumhouse en Universal. James Watkins adapteerde ook het script. De originele Speak No Evil werd geregisseerd door Christian Tafdrup en genomineerd in tal van festivals. Het was zo één van die films die je niet snel zal vergeten.

En daarnaast had het ook een heel belangrijke boodschap. Zonder hyperbolisch te klinken, zou deze film mogelijk levens kunnen redden. Mensen die klagen over de beslissingen van de hoofdpersonen lijken niet te begrijpen dat dit het hele punt van de film is, hoewel ik me zeker kan inleven in hun frustratie. Ik heb de nieuwe film nog niet gezien maar wees gewoon voorbereid op de laatste 30 minuten. Je verwacht een beetje wat er gaat gebeuren, maar je gelooft eigenlijk niet dat ze daarheen zullen gaan. Ik denk ook dat deze film een beetje geïnspireerd was door de R-rated B-film Wolf Creek (2005), maar uiteraard zoveel keer beter.

1 Comment

  1. Vince

    Het origineel zal beter zijn. Ondertitels lezen is voor veel Amerikanen nog steeds een brug te ver.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *