Eerste trailer van survival MMO game Dune: Awakening

Met de geslaagde Dune: Part 1 (2021) remake van Denis Villeneuve mocht de game adaptatie niet uitblijven en de eerste teaser trailer ziet er bonkers uit. Ik kan niet wachten om binnenkort op de Playstation 5 in de woestijnen van Arrakis te duiken. Ontwikkelaar Funcom heeft hun nieuwste game, Dune: Awakening, onthuld, een survival-MMO die zich afspeelt in het Dune-universum. De eerste volledige blik op de game kwam in de vorm van een trailer tijdens de Opening Night Live-presentatie van Gamescom 2022.

De trailer voor de game bevat niet al te veel informatie over wat spelers daadwerkelijk gaan doen zodra de game arriveert. In plaats daarvan krijgen we een indrukwekkend sequentieshot van een man op de rand van een afgrond waaruit een gigantische zandworm tevoorschijn zal komen. Vermoedelijk de game-versie van Paul Atreides. Hij lijkt een beetje op de oudere versie van Timothée Chalamet. “Fear is the mindkiller” en één ding wat het personage niet heeft is schrik. Wat hij precies zal aanvangen met zijn twee deurklinken tegen een Godzilla-worm is me niet helemaal duidelijk, maar misschien heeft hij net iets teveel aan de spice gezeten.

Volgens ontwikkelaar Funcom zal de game duizenden spelers tegelijk op een gedeelde versie van Arrakis plaatsen, waarbij ze worden belast met het bouwen van hun eigen schuilplaatsen en later gevechtsbasissen en bataljons. Spelers kunnen de wereld verkennen met behulp van de verschillende voertuigen uit Dune, verborgen schatten vinden voordat zandstormen de spelwereld veranderen en zelfs oogstmachines gebruiken om kruiden te verzamelen. Natuurlijk, als je in-game aan het oogsten bent, zullen zowel de zandwormen als andere spelersgroepen op weg zijn om je te stoppen. De game heeft zijn inspiratie gehaald in het werk van Frank Herbert, alsook in de film van Villeneuve.

De trailer lijkt op een cinematic en ben niet geheel zeker of dit de kwaliteit zal hebben van de effectieve gameplay. Ik herinner me nog dat Conan game van Funcom, Conan Exiles (2017), en de cinematic zag er ook veelbelovend uit. De gameplay echter was zwaar teleurstellend. We moeten dus nog wat afwachten wat het eindresultaat zal brengen, maar het idee van een Massively multiplayer online game op Arrakis lijkt me een geweldig idee. Er is nog geen releasedatum bekend, maar het zou moeten uitkomen op PS5, Xbox Series X en PC.2 Comments

  1. Bramstoker

    Inderdaad best wachten om de gameplay trailer want tegenwoordig hebben de meest crappy games een uitstekende cinematic trailer. Twee jaar geleden noemde Funcom het een “meer ambitieuze en robuuste versie van Conan Exiles in het DUNE-universum”… so 🙁

    Reply
  2. Ray Ben

    MMO is tot single player games wat reality shows zijn tot tv-series, ze zijn goedkoper in productie maar de kwaliteit laat vaak te wensen over.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *