Moonfall is de nieuwe Roland Emmerich rampenfilm

Er is een nieuwe Moonfall (2022) trailer uitgebracht voor de aankomende film van Lionsgate, met nieuwe beelden boordevol actie van de blockbuster-regisseur Roland Emmerich. En voor dit nieuwe rampen-sci-fi-epos zoekt heeft de Duitse cineast nu nog meer de richting van de komedie gekozen, in schril contrast met films als The Day After Tomorrow (2004) waar de drama toch ernstig was genomen. De film gaat op 2 februari in première.

Korte inhoud: In Moonfall slaat een mysterieuze kracht de maan uit zijn baan om de aarde en laat hem op ramkoers komen met het leven zoals wij dat kennen. Slechts enkele weken voor de inslag en de wereld op de rand van vernietiging, is NASA-directeur en voormalig astronaut Jo Fowler (Halle Berry) ervan overtuigd dat ze de sleutel heeft om ons allemaal te redden – maar slechts één astronaut uit haar verleden, Brian Harper (Patrick Wilson) en een samenzweringstheoreticus K.C. Huisman (John Bradley) geloof haar. Deze onwaarschijnlijke helden zullen een onmogelijke laatste wanhopige missie in de ruimte ondernemen, waarbij ze iedereen van wie ze houden achterlaten, om er vervolgens achter te komen dat onze maan niet is wat we denken dat het is.

De Moonfall trailer, die je hieronder kunt bekijken, begint met een complottheoreticus die een schokkende ontdekking maakt dat de maan uit zijn baan is, wat catastrofale gevolgen voor de aarde heeft. Deze gebeurtenis zal verband houden met het lang gekoesterde geheim dat NASA heeft willen begraven met een intelligente entiteit die verwoesting op de maan aanricht.

Naast de bovenvermelde namen zien we ook nog rollen voor Michael Peña, Donald Sutherland, Charlie Plummer, Wenwen Yu, Carolina Bartczak en Eme Ikwuakor. De componist van de film is Harald Kloser (The Day After Tomorrow, 2012, AVP: Alien vs. Predator), die niet alleen producer is op deze film maar ook nog eens heeft meegeschreven aan het script, samen met Emmerich en Spenser Cohen (Extinction).

Emmerich is hoe dan ook een beetje van een hit-and-miss regisseur geworden, dus valt het niet te verbazen dat er niet meteen grote studio’s verbonden zijn. Hoe dan ook heeft de man 140 miljoen dollar kunnen samenbrangen met de hulp van China. En dit is voor Lionsgate meteen ook een troef want zo verzekeren ze een vroegtijdige Chinese release – wat tegenwoordig niet altijd een evidentie blijkt te zijn. Maar dit moet bij mijn weten de duurste “independent film” zijn die er ooit is gemaakt. Om de productiecost te beperken heeft de productie zich verplaatst naar Montreal in Canada. Ik kan niet wachten om deze te zien op IMAX en gezien Kinepolis de Belgische distributie verzorgt zal dat wel in orde komen.

*** Moonfall trailer ***

3 Comments

 1. Brechten

  Heel slim om te zeggen “van de regisseur van:” en dan alle films zo snel voorbij te laten scrollen dat je niet door hebt dat de meeste slecht zijn.

  Reply
 2. Guido

  Het ziet er naar uit dat Halle Berry nu officieel in de Bruce Willis/Liam Neeson-fase zit van haar carrière.

  Reply
 3. Gert Jan

  Kunnen we het er op zijn minst over eens zijn dat deze versie van Bad Moon Rising het slechtste voorbeeld moet zijn van een klote remix die ooit is gemaakt voor een trailer?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *