Alone van Black Summer regisseur John Hyams

Deze Alone (2020) had perfect gedraaid kunnen worden in Covid-19 tijden, gezien de locaties beperkt en vrijwel onbemand zijn, maar deze thriller werd opgenomen in 2019. het begint een beetje als een Joy Ride (2001) film, maar draait al snel in een duistere ontvoeringsverhaal met iets van een geflipte psychopaat. En dat is tevens één van die weinige filmproducties die deze pandemie goed kan gebruiken, gezien een dergelijke prent nooit de aandacht had verkregen die het nu geniet.

Korte inhoud: In een poging met het verlies van haar echtgenoot om te gaan trekt Jessica (Jules Willcox) zich een tijdje terug uit de stad. Haar wordt echter geen rust gegund als ze door een vreemde man (Marc Menchaca) schijnbaar wordt achtervolgd. Uiteindelijk ontwaakt ze in een blokhut waar ze door die kerel gevangen wordt gehouden en blijkbaar is hij niet aan zijn proefstuk toe.

Deze film werd geregisseerd door John Hyams, die ook verantwoordelijk was voor de zombie Netflix serie “Black Summer” (2019). Het script is afkomstig van Mattias Olsson, die eerder de Zweedse film Gone (2011) schreef en regisseerde met een vergelijkbaar thema. Die film volgde een jonge vrouw die graag een nieuw leven wilde beginnen na een familietragedie wanneer ze beseft dat ze wordt gevolgd door een SUV. Je kan volgens mij Alone gewoon zien als een soort Engelstalige remake. Beide films werden geproduceerd door Henrik JP Åkesson.

In één van de andere rollen zien we tevens Anthony Heald opduiken die iedereen nog kent als Dr. Chilton uit The Silence of the Lambs. Wij hebben op dit ogenblik nog geen screener ontvangen van de film, maar ondanks de trailer net iets teveel van de plot onthult, ziet het er behoorlijk uit. De acteerprestaties lijken van niveau te zijn en de sfeer zit wel goed. Op 18 september 2020 zou de film moeten verschijnen op VOD.

*** Alone trailer ***

2 Comments

 1. Berten

  Ging er geen tweede seizoen komen van Black Summer, er was toch veel om te doen?

  Reply
  1. Stef

   Je moet de strips eens lezen. Ze zijn veel beter, realistischer en hebben veel aantrekkelijkere en beter ontwikkelde karakters waar je echt om geeft in tegenstelling tot de serie.

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *