The Boy 2: Brahms’ Curse (2020) ** Blu-Ray recensie

De horrorfilm The Boy uit 2016 stemde iedereen tevreden. De film over een Amerikaanse nanny die bij een ouder Brits echtpaar terechtkomt die voor een oude pop zorgen alsof het hun eigen zoon is, was een verdienstelijke film met een goede spanningsboog die de kijker niet verveelde. Dat werd beloond met een box office resultaat van 75 miljoen dollar voor een budget van 10 miljoen. Uitmelken die handel dus, en zo verscheen dit jaar The Boy 2 : Brahms’ Curse (2020). De box officeresultaten (20 miljoen voor hetzelfde budget) zijn al een indicator en The Boy 2 blijkt inderdaad een flauw en inspiratieloos afkooksel van de eerste film, die gemaakt lijkt om snel geld binnen te rijven.

Korte inhoud: Na een brutale inbraak in hun Londense flat besluiten Liza (Katie Holmes) en haar man Sean (Owain Yeoman) om een nieuwe start te maken. Hun zoon Jude (Christopher Convery) heeft na de traumatische gebeurtenissen geen woord meer gezegd en ook intensieve therapie met dr. Lawrence (Anjali Jay) lijkt niet te helpen. Omdat ook Liza zich na de geweldadige inbraak niet meer veilig voelt in hun flat en Londen, besluit het gezin te verhuizen naar het platteland, meer bepaald naar het gastenverblijf op het reusachtige Glennview Estate.

Middenin de bossen en natuur lijkt het gezin tot rust te komen en wanneer Jude tijdens een wandeling een antieke porseleinen pop opgraaft, lijkt het alsof deze hem troost en veiligheid kan bieden. Maar Jude begint hoe langer hoe meer afhankelijk te worden van de pop – die ondertussen Brahms is gedoopt – en Liza en Sean zien met lede ogen toe hoe Brahms steeds meer regels begint te stellen in hun huishouden. Jude wordt steeds meer onhandelbaar en vreemde dingen beginnen te gebeuren in en rond het huis. Liza raakt ervan overtuigd dat Brahms hier iets mee te maken heeft.

Net als de eerste film is The Boy 2 ook geregisseerd door William Brent Bell die sinds The Boy uit 2016 geen enkele andere film heeft geregisseerd. Hetzelfde geldt voor scenarist Stacey Menear. Ofwel hebben de twee gerentenierd met de opbrengst van de eerste film, vast staat dat ze zeker geen cursus regie of scenarioschrijven hebben gevolgd want The Boy 2 kan nergens tippen aan zijn voorganger. Het scenario zit vol clichés en de regie springt er nergens bovenuit. Het duurt ook erg lang eer Brahms in actie schiet en zelfs dan gaat er eigenlijk weinig dreiging uit van de pop. Brahms is duidelijk geen Chucky of Annabelle.

Uiteraard weet je al van de vorige film dat de porseleinen Brahms niet te vertrouwen is en dat het weldra bergaf zal gaan met Jude en zijn familie, maar de makers lijken geen enkele moeite te doen om enige originaliteit of verrassing in de sequel te verwerken. De meeste gebeurtenissen zie je al van ver aankomen en The Boy 2 voegt weinig extra aan het eerste deel toe. Bovendien negeren ze volledig het einde van de eerste film dat een sequel eigenlijk onmogelijk maakte.


© Remain in Light

Ook de acteurs lijken er niet echt veel zin in te hebben. Enkel de jonge Christopher Convery (The Girl in the Spider’s Web, “Gotham”) houdt zich nog redelijk staande, de volwassen cast acteert alsof ze zelf porseleinen poppen zijn. En ook al staat Katie Holmes niet rotslecht te acteren, met dit soort rollen zal ze haar carrière toch niet uit het slop kunnen halen.

Kon de eerste film nog rekenen op het verrassingselement en een verrassende plottwist, dan hebben de makers bij de sequel niet eens de moeite gedaan om lang na te denken. The Boy 2: Brahms’ Curse is een flauw afkooksel van de eerste film dat nergens verrast. Enkele leuke scènes maken nog lang geen goede film. Laten we hopen dat deze pop nu voorgoed begraven is. De extraloze Blu-ray van de film is beschikbaar sinds .


Review The Boy 2: Brahms’ Curse (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating

*** The Boy 2: Brahms’ Curse trailer ***


4 Comments

 1. Min-Erva

  Dit had eigenlijk een prequel moeten zijn. Hoe Brahms … Brahms werd! We hadden het achtergrondverhaal, nu zouden we de context krijgen!

  Reply
 2. Michael

  Dit was nu eens een film die geen sequel nodig had.

  Reply
 3. Vasya

  Dit was echt niet goed 🙁

  Reply
 4. Elise

  Begin viel nog wel mee maar ben toch ook na halfuur beginnen afhaken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *