Tom Berenger is niet te oud voor Blood and Money

Acteur Tom Berenger wordt eind mei 71 maar deze leeftijd belet hem niet om nog actie-thrillers te maken waarin hij als een eenzame Rambo een groep rovers te lijf gaat. Denzel en Liam Neeson waren misschien 5-10 jaar jonger maar tegenwoordig is het schering en inslag om oudere acteurs op te voeren in geweldfilms. Blood and Money (2020) had op 15 mei 2020 in de bioscoop moeten uitkomen, maar de bioscopen zijn in de States nog dicht tot 1 juni. Bij ons vermoed ik een straight-to-Blu-ray release of een VOD, maar gezien het aantal films die op de wachtlijst staat denk ik dat deze prent het niet zal halen.

Korte inhoud: Jim Reed (Tom Berenger), een gepensioneerde veteraan, is op jacht in het achterland van Allagash in Noord-Maine. Hij ontdekt een dode vrouw met een plunjezak met daarin een grote som geld. De zaken lopen uit de hand wanneer hij een groep criminelen tegenkomt die op zoek is naar het geld van hun casino roof. Terwijl ze elkaar in de loop van een paar dagen jagen, vormt het grimmige en ijskoude landschap een test van wil en overleving waarbij de jager de prooi wordt.

De film droeg oorspronkelijk de naam ‘Allagash’ maar werd wijselijk veranderd in Blood and Money, ook al staat op Imdb nog steeds de oude titel en zoiets is een nachtmerrie marketinggewijs. Maar het is een independent productiehuis die met Screen Media Films in zee gaat voor de distributie van de film. De regie en het script zijn van John Barr. Het is bij mijn weten de eerste gaffer die ik ken die is opgeklommen tot filmregisseur. John verzorgde ook de fotografie van de film, gezien hij ook een cinematograaf is. Een gaffer is diegene die verantwoordelijk is voor de elektriciteit op een filmset en brengt dus de lampen, statieven en verlengkabels. Dit is zijn debuutfilm dus ik ben enerzijds wel benieuwd naar het resultaat.

In de cast zien we nog vertolkingen van de Canadese Kristen Hager, Erica McDermott en Paul Ben-Victor. De onderstaande trailer verklapt de gehele film, maar uiteindelijk is het concept nu ook niet bijster origineel. En dit lijkt een soort shootout thriller in tegenstelling tot een echt drama zoals pakweg Sam Raimi’s A Simple Plan (1998) waarin 3 mannen een zak vol met geld vinden van criminelen en elkaar dieper in nesten werken, of nog de Coen Brothers No Country for Old Men (2007) die uiteindelijk een karakterstudie is geworden van zowel de crimineel als de man die met het geld is gaan lopen.

*** Blood and Money trailer ***

2 Comments

  1. Fabian

    De trailer valt nog wel mee maar Tom Berenger is Liam Neeson niet.

    Reply
  2. Bawbouchka

    Dit ziet er toch niet goed uit šŸ˜€

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *